Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Länsimaat vaativat YK:ta pudottamaan ruoka-apua Syyriaan

YK arvioi, että Syyriassa jopa 600 000 ihmistä asuu piiritetyillä alueilla, joille on liki mahdoton toimittaa apua maateitse.

Ulkomaat
 
OMAR SANADIKI / Reuters
Avustusrekka poistui saarretulta alueelta Damaskoksen lähiössä keskiviikkona. Syyriassa on alueita, joille apua ei ole pystytty viemään kuukausiin.
Avustusrekka poistui saarretulta alueelta Damaskoksen lähiössä keskiviikkona. Syyriassa on alueita, joille apua ei ole pystytty viemään kuukausiin. Kuva: OMAR SANADIKI / Reuters

Yhdysvallat, Britannia ja Ranska vaativat YK:ta aloittamaan valmistelut humanitaarisen avun toimittamiseen Syyrian piiritettyihin kaupunkeihin, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu perjantaina keskustelemaan piiritysten takia eristyksiin jääneiden alueiden auttamisesta.

Maat syyttävät Syyrian hallintoa siitä, ettei se ole toimittanut alueille apua sopimuksista huolimatta.

YK arvioi, että Syyriassa jopa 600 000 ihmistä asuu piiritetyillä alueilla, joille on liki mahdoton toimittaa apua maateitse.

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottajan John Kirbyn mukaan sadattuhannet syyrialaiset alueilla tarvitsevat jatkuvaa apua. Hänen mukaansa Yhdysvallat on yhdessä YK:n kanssa keskustellut siitä, miten toimitukset voitaisiin tehdä.

Britannian ulkoministeri Philip Hammond kuvaili ilmapudotuksia vaikeaksi, kalliiksi ja riskialttiiksi operaatioksi.

”Ne ovat kuitenkin viimeinen keino helpottaa kärsimystä monilla piiritetyillä alueilla”, Hammond sanoi BBC:n mukaan.

Yhdysvallat ja Britannia pyysivät myös Venäjää ja Irania varmistamaan, että apu voidaan toimittaa perille. Sekä Venäjä että Iran tukevat Syyriassa Bashar al-Assadin hallintoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat