Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pikkupoika tuhosi kalliin Lego-patsaan Kiinassa – taiteilija julkaisi surullisen kuvasarjan

Kuvat Lego-patsaan täystuhosta ovat kuumentaneet tunteita Kiinan sosiaalisessa mediassa.

Ulkomaat
 
Anu-Elina Ervasti
Kettupatsaan tehnyt taiteilija esitteli työnsä edistymistä Sina Weibo -sivustolle lähettämissään kuvissa.
Kettupatsaan tehnyt taiteilija esitteli työnsä edistymistä Sina Weibo -sivustolle lähettämissään kuvissa.
Patsaan kokoamiseen kului noin kolme vuorokautta.
Patsaan kokoamiseen kului noin kolme vuorokautta.
Lego-patsas kaatui ja se tuhoutui palasiksi.
Lego-patsas kaatui ja se tuhoutui palasiksi.

Lego-palikoista tehty taideteos tuhoutui näyttelyssä Kiinan Ningbossa Zhejiangin maakunnassa sunnuntaina, kertoo Kiinan valtiollinen televisio CCTV Facebook-sivullaan.

Kanavan mukaan Lego-palikoista koottu kettupatsas ehti olla näytteillä vain tunnin verran, ennen kuin noin neli- tai viisivuotiaaksi arvioitu poika tuuppasi sen kumoon.

Taideteos hajosi kappaleiksi. Patsaan koonnut, herra Zhaoksi nimetty mies julkaisi kiinalaisessa some-palvelussa kuvasarjan patsaan rakentamisesta, valmiista taideteoksesta ja surullisesta näystä kaatumisen jälkeen.

Lähes ihmisen kokoinen patsas esitti Zootropolis – eläinten kaupunki -piirroselokuvasta tuttua Nick-kettua. Lego-palikoista kootun taideteoksen arvoksi on mediatietojen mukaan arvioitu runsaat 100 000 juania (yli 13 500 euroa), ja sen kokoamiseen oli kulunut kolme vuorokautta.

Muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo, että tapaus on herättänyt Kiinan sosiaalisessa mediassa kiivasta keskustelua lasten käytöksestä ja vanhempien vastuusta.

CCTV:n mukaan pojan vanhemmat pyysivät tekoa anteeksi. Patsaan tekijä ei kanavan mukaan vaatinut korvauksia, vaan totesi, että lapsi ei rikkonut teosta tahallaan.

Hieman vastaavanlaista tuhoa tapahtui hiljattain myös Shanghaissa. Kiinalaismediat kertoivat toukokuussa tapauksesta, jossa kaksi lasimuseossa käynyttä lasta rikkoi enkelipatsaan siivet ja vierestä katselleet aikuiset ottivat tapahtumasta kuvia. Tapahtumat tallentuivat myös museon valvontakameran videolle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat