Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

20-vuotias mies tuomittiin Ruotsissa vankeuteen terroriteon valmistelusta – yritti valmistaa pommin

Syyttäjä arvioi, että miehen tarkoituksena oli tehdä itsemurhaisku. Tiedossa ei ole, missä isku olisi tapahtunut.

Ulkomaat
 

Tukholma. Ruotsissa 20-vuotias mies on tuomittu viiden vuoden vankeuteen terroristiteon valmistelusta. Mies vangittiin helmikuussa sen jälkeen kun hänen hallustaan oli löydetty pommin valmistamiseen sopivaa materiaalia.

Käräjäoikeus katsoi syyttäjän todisteiden osoittaneen, että mies oli yrittänyt valmistaa pommin. Hänen hallustaan takavarikoitiin muun muassa painekattila, asetonia ja teräskuulia. Samassa yhteydessä löydettiin pommin valmistukseen liittyviä ohjeita ja terroristijärjestö Isisin propagandaa.

Oikeuden mukaan tuomioon vaikutti myös se, että mies oli kesällä 2015 yrittänyt matkustaa Ruotsista terroristijärjestö Isisin riveihin. Hänet pysäytettiin kahteen otteeseen Turkissa ja palautettiin Ruotsiin.

”Ei ole selvää, mikä olisi ollut pommi-iskun kohde. Mutta arvioimme, että kyseisenlaisen sirpalepommin räjäyttäminen olisi voinut aiheuttaa vahinkoa Ruotsissa ja että pommin tarkoituksena on täytynyt olla aiheuttaa pelkoa sellaisella tavalla kuin terrorismilaki määrittelee asian”, sanoo oikeuden puheenjohtaja Mikael Swahn tiedotteessa.

Syyttäjä arvioi, että miehen tarkoituksena oli räjäyttää itsemurhapommi.

”Käsitykseni on, että hän on hankkinut, säilyttänyt ja koonnut nesteitä ja esineitä kyetäkseen valmistaa ja sen jälkeen räjäyttää itsemurhapommin ja tullakseen marttyyriksi. Rikollinen teko, jota valmisteltiin olisi voinut vahingoittaa Ruotsia pahoin”, kirjoitti syyttäjä Ewamari Häggkvist tiedotteessa ennen tuomion lukua.

Mies itse kielsi syyllisyytensä oikeudessa.

Samassa Attundan käräjäoikeudessa alkoi torstaina myös toisen terrorismitapauksen käsittely. Kyse on ensimmäisestä oikeustapauksesta, jota käsitellään Ruotsissa uuden terrorismimatkat kriminalisoivan lainsäädännön nojalla.

25-vuotiasta miestä syytetään matkustamisesta terrorismijärjestön riveihin. Miehen epäillään koettaneen liittyä Al-Nusran rintamaan Syyriassa.

Hän on kiistänyt syyllisyytensä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat