Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksalaislehti: Dalai-laman mukaan Euroopassa on jo liikaa pakolaisia

Tiibetin hengellinen johtaja totesi haastattelussa, että pakolaisten pitäisi lopulta palata lähtömaihinsa.

Ulkomaat
 
Minna Tiainen
Pete Aarre-Ahtio
Dalai-lama vieraili Suomessa vuonna 2011.
Dalai-lama vieraili Suomessa vuonna 2011. Kuva: Pete Aarre-Ahtio

Dalai-lama kommentoi tiistaina julkaistussa haastattelussa, että Euroopassa on hänen nähdäkseen jo liikaa pakolaisia. Hengellinen johtaja, jonka oikea nimi on Tenzin Gyatso, huomautti saksalaislehti Frankfurter Allgemeine Zeitungille suuren pakolaismäärän aiheuttavan käytännön hankaluuksia muun muassa Saksassa.

”Eurooppa, esimerkiksi Saksa, ei voi muuttua arabimaaksi. Saksa on Saksa”, dalai-laman kerrotaan naurahtaneen haastattelussa.

Lisäksi dalai-lama korosti, että myös moraalisista syistä pakolaiset kuuluisi ottaa vastaanottaviin maihin vain väliaikaisesti. Tavoitteena pitäisi olla, että he lopulta palaavat lähtömaihinsa auttamaan niiden uudelleenrakennustyössä.

Vastapainoksi dalai-lama kuitenkin myös totesi, että ihmisillä on velvollisuus auttaa huonommassa asemassa olevia.

Hän painotti, että muslimimaiden väkivaltaisuuksista vastuussa ovat yksilöt ja ryhmittymät, jotka eivät edusta muslimien enemmistöä ja joiden perusteella islamia ja muslimimaita ei siis pidä tuomita. Hän korosti myös, että väkivaltaisia yksilöitä löytyy muistakin uskontokunnista.

Haastattelu pidettiin Dharamsalassa, Pohjois-Intiassa, jossa 80-vuotias dalai-lama on ollut maanpaossa yli 50 vuotta. Haastattelussa hän sanoi, että palaisi mielellään Tiibetiin jos siihen tulisi mahdollisuus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat