Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksassa otettiin kiinni kolme miestä epäiltynä terrori-iskun suunnittelusta

Lehtitietojen mukaan kahden miehistä oli määrä räjäyttää itsensä Düsseldorfin vanhassa kaupungissa.

Ulkomaat
 

Saksan poliisi otti torstaina kiinni kolme miestä, joiden epäillään suunnitelleen terrori-iskua Düsseldorfin vanhaan kaupunkiin.

Kiinniotoista kertoivat Spiegel-verkkolehti, Süddeutsche Zeitung ja NDR- ja WDR-yleisradiokanavat torstaina. Niiden tietojen mukaan terroristijärjestö Isis on ilmeisesti lähettänyt Saksaan useampia miehiä, joiden tehtävänä oli toteuttaa terrori-isku.

Lehden tietojen mukaan kahden miehen oli määrä räjäyttää itsensä Düsseldorfin vilkkaan Heinrich-Heine-Alleen lähellä. Pommien räjähtämisen jälkeen muiden iskijöiden oli tarkoitus ampua ihmisiä aseilla.

Karlsruhen valtakunnansyyttäjä on vahvistanut, että suunnitelmassa oli osallisina neljä syyrilaista miestä. Kaksi heistä oli matkustanut Isisin johdon määräyksen mukaan jo vuonna 2014 Syyriasta Turkkiin ja sieltä Balkanin-reittiä pitkin Saksaan.

Syyttäjän tietojen mukaan he olisivat rekrytoineet Saksassa mukaan vielä kolmannen syyrialaismiehen. Lisäksi mukana oli neljäs Saksassa oleskellut mies, joka oli aiemmin terroristijärjestö Dschabhat al-Nusrassa vastuussa räjähteistä.

Miehet pidätettiin kolmen eri osavaltion alueilta: etelästä Baden-Württembergistä, lännestä Nordrhein-Westfalenista ja Berliinin läheltä Wriezenistä.

Der Spiegelin lainaamien turvallisuusviranomaisten mukaan suunnitellun iskun ajankohta ei olisi ollut juuri nyt.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat