Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Clinton: Trump on vaaraksi USA:lle

Clintonin mukaan Kremlissä juhlittaisiin, jos Trump saisi tahtonsa läpi.

Ulkomaat
 
JIM URQUHART / Reuters
Hillary Clinton ja Donald Trump.
Hillary Clinton ja Donald Trump. Kuva: JIM URQUHART / Reuters

Washington

Demokraattien johtava presidenttiehdokas Hillary Clinton kutsui torstaina republikaanien tulevaa presidenttiehdokasta Donald Trumpin vaaralliseksi Yhdysvaltain turvallisuuden kannalta.

”Hänen ajatuksensa eivät ole vain erilaisia, vaan vaarallisen sekavia”, Clinton sanoi San Diegossa pitämässään puheessa, joka moukaroi Trumpin ulkopoliittisia mielipiteitä, kokemusta ja temperamenttia.

Clinton kutsui Trumpin mielipiteitä ”omituisiksi höpinöiksi, henkilökohtaisiksi vihamielisyyksiksi ja suoranaisiksi valheiksi”. Hän huomautti, että ulkopoliittiseksi kokemukseksi ei riitä Miss Universum -kilpailun järjestäminen Venäjällä.

“Ei ole vaikea kuvitella, että Donald Trump johtaisi meidät sotaan vain siksi, että joku pääsisi hänen herkän ihonsa alle”, Clinton sanoi.

”Hän ei ole vain huonosti valmistautunut, vaan luonteeltaan epäpätevä presidentiksi.”

Entinen ulkoministeri Clinton arvosteli Trumpin uhkausta, jonka mukaan Yhdysvallat vetäytyisi Nato-liittolaistensa puolustamisesta, elleivät nämä maksa suojelustaan enemmän. Clinton piti myös vaarallisena Trumpin ehdotuksia, joiden mukaan Japani ja Saudi-Arabia voisivat hankkia omat ydinaseet, jotta Yhdysvaltain ei tarvitsisi puolustaa niitä.

Lisäksi Clinton arvosteli kovin sanoin Trumpin ehdotusta, jonka mukaan muslimeilta pitäisi kieltää pääsy Yhdysvaltoihin. Hän muistutti äänestäjiä, että Trump on puhunut ihaillen sekä Venäjän presidentti Vladimir Putinista että Pohjois-Korean diktaattorista Kim Jong-unista.

”En voi ymmärtää Trumpin viehtymystä kovanaamoihin”, Clinton sanoi ja muistutti, että Trump kutsui Putinia A-luokan johtajaksi.

”Jos Donald saa tahtonsa läpi, Kremlissä juhlitaan. Emme saa antaa sen tapahtua.”

Clintonin mukaan äänestäjien edessä on nyt valinta kahden maailmankuvan välillä: sellaisen, jonka mukaan Yhdysvallat on vihainen, pelokas ja heikko, ja sellaisen, jonka mukaan Yhdysvallat on toiveikas, antelias ja itsevarma.

”Trump on ymmärtänyt Yhdysvallat aivan väärin. Me olemme suurisydäminen ja oikeudenmukainen kansa”, Clinton sanoi.

Clintonin puheen tarkoitus oli osoittaa, että hän olisi Yhdysvaltain turvallisuuden kannalta luotettavampi presidentti kuin Trump. Puhe oli osoitettu erityisesti maltillisille republikaaneille, jotka saattavat äänestää Clintonia mieluummin kuin Trumpia.

”Emme voi antaa ydinaseiden laukaisukoodeja jollekin, joka on niin herkkänahkainen”, Clinton sanoi ja muistutti yleisöä siitä, että presidenttinä Trumpin käytössä ei olisi vain Twitter, vaan Yhdysvaltain ydinasearsenaali.

”Haluammeko hänen sormeaan lähellekään sitä nappulaa?”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat