Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kanada kadotti Tunisian entisen johtajan langon – oli määrä palauttaa Tunisiaan tiistaina

Trabelsi pakeni perheineen Kanadan Montrealiin tammikuussa 2011, kun itsevaltainen ja korruptoitunut presidentti Ben Ali oli syrjäytetty kansannousussa.

Ulkomaat
 

Kanadan viranomaiset eivät löytäneet vuosia Kanadassa ollutta Tunisian syrjäytetyn diktaattorin Zine El Abidine Ben Alin lankomiestä viime kuussa, kun heidän oli määrä keskustella karkotuksesta hänen kanssaan, useat viestimet kertoivat torstaina.

Kanadan yleisradioyhtiön CBC:n mukaan Belhassen Trabelsi oli määrä lähettää Tunisiaan tiistaina.

Trabelsi pakeni perheineen Kanadan Montrealiin tammikuussa 2011, kun itsevaltainen ja korruptoitunut presidentti oli syrjäytetty kansannousussa. Tunisian kansannousua pidetään yleisesti niin kutsutun arabikevään alkuna.

Trabelsilla ja hänen perheellään oli oleskelulupa Kanadaan. Viime vuonna Kanada kuitenkin päätti, ettei Trabelsille ja perheelle myönnetä turvapaikkaa, jota he olivat hakeneet. He myös menettivät oikeutensa oleskelulupaan.

Viranomaisten oli määrä tavata Trabelsi toukokuun 24. päivänä ja keskustella karkotuksesta. Häntä ei kuitenkaan enää tavoitettu.

Viranomaiset kertoivat oikeudessa, että Trabelsi ”katosi ja hänen asianajajansakin sanovat, ettei häntä löydy”, AFP kertoo.

Trabelsin sisko Leila on ollut Ben Alin kanssa naimisissa vuodesta 1994.

Kanada päätti olla antamatta turvapaikkaa, koska Tunisian nykyiset viranomaiset olivat toimittaneet pitkän listan syytöksiä petoksista, kavalluksista ja muista rikoksista. Tunisian mukaan Trabelsi saattoi varastaa valtion varoja jopa miljardin euron edestä.

Vuonna 2010 vuodettujen Yhdysvaltain diplomaattiraporttien mukaan Trabelsi omisti muun muassa lentoyhtiön, useita hotelleja, yhden radioaseman, autotehtaita ja rakennusyhtiön.

Kanadan viranomaiset pitivät epäiltyjä aiheellisina.

Trabelsi on kiistänyt ne. Hän sanoo ”keränneensä omaisuutensa kovalla työllä ja yrittäjäkykyjensä ansiosta”, AFP kertoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat