Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Super Puma -helikopterit lentokieltoon – ei koske Suomen Rajavartiolaitosta

Kielto johtuu Norjan huhtikuisesta helikopterionnettomuudesta.

Ulkomaat
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Rajavartiolaitoksen ensimmäinen uusi Super Puma AS332L1e -helikopteri laskeutui Helsinkiin Malmin lentokentälle 28. helmikuuta 2016.
Rajavartiolaitoksen ensimmäinen uusi Super Puma AS332L1e -helikopteri laskeutui Helsinkiin Malmin lentokentälle 28. helmikuuta 2016. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Euroopan lentoturvallisuusviranomainen (EASA) määräsi torstaina Super Puma -helikopterit lentokieltoon Norjassa huhtikuussa tapahtuneen onnettomuuden vuoksi, kertoi uutistoimisto Reuters. Norjan Super Puma -turmakoneen putoamisessa kuoli 13 ihmistä.

EASA kielsi kaikki lennot Airbusin H225 LP -helikoptereilla sekä AS 332 L2 Super Puma -helikoptereilla. Tutkimuksissa on selvinnyt, että turmakoneen vaihteiston metallissa oli heikkouksia.

Suomen Rajavartiolaitoksella on myös käytössään kolme AS 332 Super Puma -helikopteria. Ne ovat kuitenkin mallia L1, joten kielto ei koske suomalaiskoneita.

”Lentokiellolla ei ole rajoituksia meidän toimintaamme. Seuraamme tietysti ilmoituksia asiasta, ja jos tulee uutta tietoa vanhemmista koneista, noudatamme ohjeita”, totesi Rajavartiolaitoksen vartiolentolaivueen komentaja Antti Pesari.

Pesari muistuttaa, että Norjan turmakone oli kokoluokaltaan paljon suurempi kuin Suomessa käytettävät Super Puma -helikopterit.

”Norjan ja meidän helikoptereissa on erilaiset tekniset ratkaisut”, Pesari sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat