Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

44 vietiin sairaalaan Norjassa jauhekirjeen hajottua postissa – jauhe oli vaaratonta

Työntekijät oirehtivat, mutta ovat kunnossa. Myös Ruotsissa, Årstan postikeskuksessa tutkittiin aamulla jauhelähetystä.

Ulkomaat
 
Sofia Kuisma
Kuvakaappaus nrk:n sivulta
Norjan yleisradion NRK:n mukaan tilanne on poikkeuksellisen vakava.
Norjan yleisradion NRK:n mukaan tilanne on poikkeuksellisen vakava. Kuva: Kuvakaappaus nrk:n sivulta

Tukholma. 44 postiterminaalin työntekijää vietiin torstai-iltana sairaalaan Norjan Stokkessa mahdollisten myrkytysoireiden takia.

Osa työntekijöistä sai oireita sen jälkeen, kun postikeskuksessa käsitelty kirjekuori putosi maahan ja siitä pääsi ulos jonkinlaista jauhetta, kertoo Norjan yleisradio NRK.

Vestfoldin poliisin räjähde- ja kemikaaliasiantuntijat hakivat jauheen analysoitavaksi. Norjan poliisi kertoi NRK:n mukaan tiedotustilaisuudessa perjantaina iltapäivällä, että ensimmäinen analyysi jauheesta viittaa vaarattomaan jauhotuotteeseen.

Perjantaina aamupäivällä poliisista kerrottiin NRK:lle, ettei alustavissa analyyseissä löydetty biologisia taudinaiheuttajia.

Paikallisen poliisin mukaan 14 työntekijöistä sai varsinaisia oireita. Loput vietiin tarkastettavaksi varmuuden varalta. Kenenkään oireet eivät olleet vakavia.

Työntekijöistä osa sai kutinaa ja hieman vaikeuksia hengittämisessä. Nyt kaikkien tilanne on kuitenkin hyvä, kerrotaan Posten Norgesta HS:lle.

Vestfoldin sairaalan mukaan potilaat pääsivät perjantaina lähtemään ja voivat hyvin.

Poliisi sulki postikeskuksen torstai-iltana. Postia ei lähtenyt, eikä osa alueen asukkaista saa perjantaina postia. Työntekijät odottivat aamulla pääsyä töihin.

Ruotsissa, Årstan postiterminaalissa Tukholmassa, havaittiin niin ikään perjantaiaamuna lähetys, joka sisälsi valkoista jauhetta. Asiasta kertoi Ruotsin radio.

Pulveri eristettiin, ja poliisi on aloittanut tapauksen tutkinnan epäillystä laittomasta uhkauksesta ja myrkyn levittämisestä. Lähetys havaittiin viiden jälkeen aamulla paikallista aikaa.

Yksi osasto on evakuoitu ja kuusi työntekijää on poliisin mukaan eristetty. Noin 20 joutuu peseytymään pelastusviranomaisten ja tartuntatautilääkärin valvonnassa.

Kenelläkään paikalla olleista ei ole havaittu oireita.

”Olemme puhuneet Ruotsin poliisin kanssa, ja vaikuttaa siltä, että molempien kirjeiden sisällöt ovat vaarattomia”, sanoi Erik Ågrav Norjan Vestfoldin poliisista Dagbladetille.

Sekä Norjan että Ruotsin posteista kerrotaan HS:lle, että vastaavia tapauksia sattuu silloin tällöin.

”Ihmiset lähettelevät kaikenlaista, mutta konttorin sulkeminen on harvinaista. Niin kauan kuin emme tiedä, mistä on kyse, olemme tietenkin huolissamme työntekijöiden puolesta”, sanoi Posten Norgen edustaja John Eckhoff aamulla.

Årstan konttorissa pulverilähetys on herättänyt huomiota pari kertaa aiemmin tänä vuonna.

Korjaus 3.6.2016 kello 18:10: Toisin kuin aiemmin kerrottiin, Norjassa sijaitsevan läänin nimi on Vestfold, ei Vestford.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat