Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Republikaanien kärkinimi Paul Ryan teki viimein päätöksen – tukee Trumpin ehdokkuutta

Ryanin mukaan ”ei ole mikään salaisuus”, että hänellä ja republikaanien todennäköisellä presidenttiehdokkaalla Donald Trumpilla on näkemyseroja.

Ulkomaat
 
JOSHUA ROBERTS
Paul Ryan
Paul Ryan Kuva: JOSHUA ROBERTS

Yhdysvalloissa republikaanien kärkinimiin kuuluva Paul Ryan ilmoitti viimein torstaina kannattavansa Donald Trumpia Yhdysvaltain presidentiksi. Pitkään päätöstä pantannut Ryan kertoi ratkaisustaan kotiosavaltionsa Wisconsinin Janescille Gazette -lehden kolumnissa.

Vielä toukokuussa Ryan sanoi, ettei ole valmis antamaan tukeaan republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoittelevalle Trumpille. Hän kertoi haluavansa miettiä, mikä on parasta puolueen yhtenäisyydelle.

Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen puhemiehenä toimiva Ryan on eri mieltä Trumpin kanssa useista asioista. Hän on arvostellut miljardööriä julkisesti useaan otteeseen. Yksi eripuraa aiheuttaneista asioista oli Trumpin ehdotus kieltää muslimien pääsy Yhdysvaltoihin kansallisen turvallisuuden vuoksi.

Ryan kertoo alkaneensa uskoa Trumpin kanssa käymiensä keskustelujen aikana, että Trump pystyy auttamaan republikaaneja viemään republikaanien ideoita laeiksi asti. Hänen mukaansa esivaalien aikana syntyneet pulmat voidaan selvittää keskittymällä niihin teemoihin, jotka yhdistävät republikaaneja.

”Ei ole mikään salaisuus, että minulla ja hänellä on eromme. En teeskentele muuta. Tarpeen vaatiessa kerron mielipiteeni jatkossakin. Todellisuus kuitenkin on, että agendamme muodostavissa asioissa meillä on enemmän yhteistä kuin erimielisyyksiä”, Ryan kirjoitti.

Trump itse ilmaisi tyytyväisyytensä Ryanin päätökseen yhteisöpalvelu Twitterissä.

Sanomalehti New York Timesin mukaan monet kongressin republikaanit painostivat Ryania Trumpin tueksi, koska he tiesivät puolueen sisäisten erimielisyyksien heikentävän Trumpia ja lisäävän puolueeseen kohdistuvia poliittisia riskejä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Ryanin tuki saattaa saada myös muut vastentahtoiset republikaanit kannattamaan Trumpia. Samalla se on vastaisku niille republikaaneille, jotka ovat yrittäneet etsiä ulkopuolista ”kolmatta ehdokasta” puolueen presidenttikisaan.

Reutersin ja New York Timesin mukaan Ryanin kolumni julkaistiin samaan aikaan kuin demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Hillary Clinton kritisoi puheessaan tiukin sanoin Trumpin ulkopoliittisia kantoja. Ryan itse otti kolumnissaan voimakkaasti kantaa Clintonia vastaan.

”Clintonin Valkoinen talo tarkoittaisi neljää vuotta lisää liberaalia hyvä veli -järjestelmää ja hallitusta, joka toimii enemmän itselleen kuin niille ihmisille, joita se palvelee. Hän yksinkertaisesti edustaa kaikkea, jota meidän agendamme pyrkii korjaamaan.”

Republikaanien presidenttiehdokas vahvistetaan Ohion puoluekokouksessa heinäkuussa. Varsinaiset vaalit järjestetään marraskuussa, ja uusi presidentti astuu virkaan tammikuussa 2017.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat