Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA iski Isisiä vastaan lentotukialukselta

Yhdysvaltain väitetään myös pudottaneen ilmasta aseita Syyrian kapinallisille. YK suunnittelee ruuan ja lääkkeiden pudottamista.

Ulkomaat
 
HS–Reuters
RODI SAID / Reuters
Syyrian kapinallisliittouman taistelija tulitti ilmatorjuntakonekiväärillä Aleppon maakunnassa tiistain taisteluissa.
Syyrian kapinallisliittouman taistelija tulitti ilmatorjuntakonekiväärillä Aleppon maakunnassa tiistain taisteluissa. Kuva: RODI SAID / Reuters

Yhdysvallat laajensi sotatoimiaan terroristijärjestö Isisiä vastaan tekemällä ensi kertaa iskuja Välimerellä sijaitsevalta lentotukialukseltaan.

Puolustusministeriön mukaan hävittäjät lähtivät USS Truman -alukselta ja hyökkäsivät Isisin kohteisiin. Yhdysvallat ei heti kertonut, missä maassa kohteet sijaitsevat.

Yhdysvaltain kerrottiin myös pudottaneen ilmasta aseita Syyrian kapinallisille, jotka taistelevat Aleppon maakunnassa. Aselähetykseen kuului ammuksia, kevyitä aseita ja panssarintorjunta-aseita, kertoi Syyrian tilanteesta raportoiva Syrian Observatory for Human Rights -järjestö.

Yhdysvaltain sotilasviranomainen vahvisti uutistoimisto AFP:lle, että ilmakuljetus tehtiin mutta kiisti, että lähetys sisälsi mainittuja aseita.

Yhdysvallat liittolaisineen tukee kapinallisryhmien liittoumaa, joka taistelee Syyrian hallintoa vastaan. Syrian Democratic Forces -nimeä käyttävä liittouma on viime päivinä käynyt kiivaita taisteluita Marean lähellä Aleppon maakunnassa. Noin 8 000 ihmisen pelätään jääneen jumiin taisteluiden keskelle.

Samaan aikaan YK aikoo aloittaa ruoka- ja lääkeavun pudottamisen ilmasta Syyrian siviileille. YK aikoo pyytää ilmakuljetuksiin virallisesti lupaa Syyrian hallitukselta sunnuntaina, diplomaattilähteet New Yorkissa kertoivat.

Apua on tarkoitus pudottaa siviileille, jotka ovat jääneet saarroksiin. YK on eritellyt Syyriasta 19 aluetta, joilla on yhteensä noin 600 000 ihmistä saarrettuna. Saartajina ovat alueesta riippuen Syyrian asevoimat, kapinallisryhmät tai jihadistiliike Isis.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat