Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seinen pinta noussut jo kuusi metriä

Keski-Euroopan tulvat ovat ajaneet tuhansia ihmisiä kodeistaan.

Ulkomaat
 
HS–AFP
Michaela Rehle / Reuters
Saksassa Simbach am Innin asukkaat siivosivat katuja tulvan aiheuttamista tuhoista Ala-Baijerissa Etelä-Saksassa.
Saksassa Simbach am Innin asukkaat siivosivat katuja tulvan aiheuttamista tuhoista Ala-Baijerissa Etelä-Saksassa. Kuva: Michaela Rehle / Reuters

Pariisin halki kulkevan Seinejoen pinta on noussut jo kuusi metriä, ympäristöministeriö ilmoitti perjantaina.

Vedenpinnan odotetaan pysyvän korkealla mutta suurin piirtein samalla tasolla koko viikonlopun. Viranomaisten mukaan on mahdollista, että joitain asuinalueita Seinen rannalla Pariisin länsiosissa voidaan joutua evakuoimaan.

Korkeimmilleen Seinen pinta on noussut vuoden 1910 tuhoisissa tulvissa, jolloin vesi kohosi 8,68 metriä yli normaalitason.

Ranskan ja Saksan suurissa tulvissa on kuollut jo ainakin neljätoista ihmistä. Tuhannet ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa nopeasti leviävän veden tieltä.

Monissa Keski-Ranskan kaupungeissa tulvatilanne on pahin yli vuosisataan. Tuhansia ihmisiä on evakuoitu ja noin 19 000 on ilman sähköä.

Pariisista kaakkoon sijaitsevassa Evry-Gregy-sur-Yerressä ratsastamassa ollut mies kuoli, kun joki veti hänet mukaansa. Palokunta löysi miehen ruumiin vedestä. Hevonen pelastui.

Ranskan keskiosissa pelastustyöntekijät ovat soutaneet pelastusveneillä mutaisiksi joiksi muuttuneilla kaduilla. Sääennusteiden mukaan sateet jatkuvat.

Pariisissa sijaitseva taidemuseo Louvre oli perjantaina suljettu taideteosten suojelemiseksi.

Itävallassa tulvavesi kohosi kouluihin ja teille, mutta vedenpinta alkoi laskea perjantaina. Myös Hollanti on saanut osansa rankkasateista, ja huonon sään odotetaan jatkuvan.

Philippe Wojazer / Reuters
Ranskassa Seine oli tulvinut jokivarren kaduille Pariisissa perjantaina. Vedenpinnan odotettiin pysyvän korkealla vielä ainakin viikonlopun yli.
Ranskassa Seine oli tulvinut jokivarren kaduille Pariisissa perjantaina. Vedenpinnan odotettiin pysyvän korkealla vielä ainakin viikonlopun yli.
John Schults / Reuters
Ranskassa Louvren museossa pakattiin perjantaina taideteoksia turvaan.
Ranskassa Louvren museossa pakattiin perjantaina taideteoksia turvaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat