Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsi ja Saksa kutsuttiin järjestämään kansainvälistä pakolaishuippukokousta Yhdysvaltojen kanssa

Huippukokouksessa keskustellaan kansainvälisestä vastuunjaosta pakolaiskriisin ratkaisemiseksi.

Ulkomaat
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Tämä on tunnustus hallituksemme linjalle, totesi Ruotsin pääministeri Stefan Löfven.
Tämä on tunnustus hallituksemme linjalle, totesi Ruotsin pääministeri Stefan Löfven. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Tukholma

Ruotsi ja Saksa on kutsuttu järjestämään suurta kansainvälistä pakolaishuippukokousta Yhdysvaltojen kanssa. Presidentti Barack Obaman isännöimä huippukokous on määrä järjestää Washingtonissa 20. syyskuuta. Muina isäntinä ovat Ruotsin ja Saksan lisäksi Etiopia, Jordania ja Kanada, kertoi Ruotsin hallitus myöhään perjantaina.

Huippukokouksessa on määrä keskustella kansainvälisestä vastuunjaosta pakolaiskriisin ratkaisemiseksi.

Ruotsissa kutsu kokouksen järjestäjäksi tulkittiin tunnustukseksi Ruotsin harjoittamalle politiikalle. Ruotsi on ollut Saksan ohella yksi Euroopan maista, joka on ottanut vastaan eniten turvapaikanhakijoita viime vuosina.

”Washingtonin huippukokouksen jälkeen oli selvää, että Yhdysvallat mielellään näkisi Ruotsin kokouksen isäntänä. Se on tunnustus hallituksemme linjalle; että vastuu pakolaiskysymyksestä on globaali”, pääministeri Stefan Löfven sanoi tiedotteessa.

Ruotsin radion Studio Ett -ohjelmalle hän totesi, että maailman maiden täytyy nyt yhtäältä huolehtia, ettei niin monen tarvitsisi paeta kotoaan. Samalla on painotettava sitä, että maat kokoavat voimansa pakolaiskysymyksen ratkaisemiseksi.

”Ei käy, että vain jotkut kantavat vastuuta”, hän sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat