Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turkkilaismies tuomittiin 108 vuodeksi vankilaan pakolaislasten hyväksikäytöstä

Pakolaisleirillä työskennellyt mies sai tuomion kahdeksan lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tuomittu itse sanoi joutuneensa ”syntipukiksi”.

Ulkomaat
 
UMIT BEKTAS
Turkki on vastaanottanut noin 2,7 miljoonaa pakolaista Syyriasta. Kuvassa on syyrialaisten pakolaisten leiri Osmaniyessä.
Turkki on vastaanottanut noin 2,7 miljoonaa pakolaista Syyriasta. Kuvassa on syyrialaisten pakolaisten leiri Osmaniyessä. Kuva: UMIT BEKTAS

Turkkilainen oikeusistuin on tuominnut turkkilaisen miehen 108 vuodeksi vankeuteen kahdeksan syyrialaislapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä pakolaisleirillä, uutistoimisto AFP kertoo.

29-vuotias tuomittu työskenteli siivoojana Nizipin pakolaisleirillä lähellä Gaziantepin kaupunkia. Leirillä asuu yli kymmenen tuhatta pakolaista. Leiri on tullut tutuksi monien valtiojohtajien, kuten Saksan liittokanslerin Angela Merkelin, vierailuista.

Mies tuomittiin kahdeksan lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä pakolaisleirin vessassa. Hän oli maksanut lapsille palkkiota puolestatoista viiteen Turkin liiraan (noin 50 sentistä puoleentoista euroon), kirjoittaa turkkilainen uutistoimisto Dogan AFP:n mukaan.

Puolustuksen mukaan poliisi oli pakottanut miehen tekemään tunnustuksen.

Oikeus kuitenkin hylkäsi puolustuksen väitteet ja tuomitsi miehen 108 vuodeksi vankeuteen. Syyttäjät olivat vaatineet 289 vuoden vankilatuomiota.

Oikeudenkäynnin aikana syytetty sanoi, että hänestä oli tehty ”syntipukki” ja että oikeudenkäynnin tarkoituksena oli peitellä muiden tekemiä rikoksia ja estää laajempi skandaali.

”Tiedän hyvin useiden leirin johtajien ja työntekijöiden nimet, jotka ovat syyllistyneet hyväksikäyttöön”, mies oli sanonut turkkilaisen Hurriyet-lehden mukaan. ”Mutta en paljasta niitä, ettei perhettäni vahingoitettaisi.”

Avustusjärjestöt ovat varoittaneet, että syyrialaiset pakolaislapset ovat vaarassa joutua seksuaalisen hyväksikäytön kohteiksi eri maissa, kertoo AFP. Aihe on kuitenkin tulenarka monissa maissa.

Avustusjärjestöt ovat varoittaneet myös sukupuolitautien leviämisestä leiriolosuhteissa.

”Olemme huolissamme sukupuolitautien leviämisestä, sillä leireillä on runsaasti moniavioisuutta, varhaisia avioliittoja ja lasten hyväksikäyttöä”, sanoi turkkilaisen lääkärijärjestön puheenjohtaja Hamza Agca viime kuussa.

Turkki on vastaanottanut noin 2,7 miljoonaa pakolaista Syyriasta. Noin neljännesmiljoona heistä asuu leireillä ja loput turkkilaisissa kaupungeissa ja kylissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat