Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paavi: Pedofiliaa pimittävät piispat voidaan vastedes erottaa

Paavi Franciscus antoi uuden paavillisen asetukset tavattuaan ranskalaisen arkkipiispan, jonka epäillään salailleen pedofiilipapin tekoja.

Ulkomaat
 
Stefano Rellandini / Reuters
Paavi Franciscus lupasi paaviutensa alussa lopettaa lasten seksuaalisen hyväksikäytön peittelyn katolisessa kirkossa.
Paavi Franciscus lupasi paaviutensa alussa lopettaa lasten seksuaalisen hyväksikäytön peittelyn katolisessa kirkossa. Kuva: Stefano Rellandini / Reuters

Katolisen kirkon piispat, jotka laiminlyövät vastuunsa lasten seksuaalisessa hyväksikäytössä voidaan tästedes erottaa virastaan, paavi Franciscus sanoi lauantaina.

Paavi ilmoitti asiasta vain kaksi viikkoa sen jälkeen kun hän oli tavannut ranskalaisen kardinaalin, jota on syytetty pedofiilipapin tekojen pimittämisestä. Tapaus on ravistellut Ranskan katolista kirkkoa.

Uusi linjaus julkistettiin tuoreessa paavillisessa asetuksessa.

”Kirkko, kuten rakastava äiti, rakastaa kaikkia lapsiaan, mutta kohtelee ja suojelee erityisellä rakkaudella pienimpiä ja avuttomimpia”, asetuksessa sanotaan uutistoimisto AFP:n mukaan.

Argentiinalainen paavi Franciscus lupasi paaviutensa alussa lopettaa lasten seksuaalisen hyväksikäytön peittelyn katolisessa kirkossa. Hyväksikäytön uhreja edustavat ryhmät ovat kuitenkin olleet tyytymättömiä siihen, mitä paavi on käytännössä saanut aikaan.

Vatikaanin tiedottaja Federico Lombardi antoi tarkempia määritelmiä siitä, miten lasten hyväksikäytön pimittäminen voi johtaa viraltapanoon.

”Alaikäisten hyväksikäytön suhteen viraltapanoon riittää, että ’huolellisuuden puute on ollut vakavaa’, kun taas muissa tapauksessa on täytynyt olla ’hyvin vakavaa’ huolellisuuden puutetta”, Lombardi sanoi AFP:n mukaan.

Uusi linjaus tulee käytäntöön syyskuun 5. päivä.

Katolisen kirkon julki tulleet pedofiliatapaukset Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa ovat synnyttäneet laajaa arvostelua kirkon perinteistä hierarkiaa ja käytäntöjä kohtaan.

On väitetty, että joissakin tapauksessa piispat ovat olleet tietoisia pedofiilipapeista, mutta vaienneet niistä.

Viime kuussa paavi Franciscus vieraili yllättäen Lyonin arkkipiispan ja kardinaalin Philippe Barbarinin luona. Häntä epäillään pedofiilipapin suojelusta.

Ei ole kuitenkaan varmuutta siitä, vaikuttaako paavin tuore asetus Barbarinin asemaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat