Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palkittu yhdysvaltainen kuvajournalisti kuoli väijytyksessä Afganistanissa

Ulkomaat
 
HS–AFP
Reuters
Kandaharin lentoasemalla toukokuussa kuvattu toimittaja David Gilkey työskenteli maailman kriisipesäkkeissä.
Kandaharin lentoasemalla toukokuussa kuvattu toimittaja David Gilkey työskenteli maailman kriisipesäkkeissä. Kuva: Reuters

Amerikkalainen kuvajournalisti ja hänen tulkkinsa kuolivat Afganistanissa sunnuntaina talebanien väijytyksessä. Yhdysvaltain julkiselle radiolle (NPR) työskentelevä nelihenkinen toimitusryhmä matkusti Afganistanin sotilassaattueessa, kun heidän ajoneuvonsa joutui kranaattitulen keskelle.

Hyökkäyksessä kuolivat myös kuljettaja ja yksi sotilas. Mukana olleet kaksi muuta NPR:n työntekijää selvisivät vammoitta.

Helmandin maakunta Etelä-Afganistanissa lähellä Pakistanin rajaa on talibanin keskuspaikkoja ja tunnettu runsaasta oopiumtuotannostaan.

Tieosuus, jolla hyökkäys tapahtui, oli vasta hiljattain avattu uudelleen liikenteelle alueella käytyjen rajujen taistelujen jälkeen.

Hyökkäyksessä kuollut David Gilkey oli kokenut toimittaja. Hänet oli palkittu työstään kriisialueilla, kuten Afganistanissa, Irakissa ja Afrikassa.

Afganistan on yksi maailman vaarallisimmista maista median edustajille: vuodesta 2001 lähtien siellä on tapettu 25 toimittajaa.

Täsmennetty 6.6. kello 12.15: David Gilkey oli kuvajournalisti, ei kuvatoimittaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat