Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kolme ihmistä kuoli tulvissa Australiassa

Myrsky nostatti itärannikolla jopa 12-metrisiä aaltoja, tuhosi koteja ja ajoi tuhansia ihmisiä evakkoon.

Ulkomaat
 
David Moir / Reuters
Tulvatvedet ja korkeat aallot repivät mukaansa jopa rakennuksia Australian itärannikolla maanantaina.
Tulvatvedet ja korkeat aallot repivät mukaansa jopa rakennuksia Australian itärannikolla maanantaina. Kuva: David Moir / Reuters

Ainakin kolme ihmistä kuoli viikonlopun ja alkuviikon aikana kovien myrskyjen nostattamissa tulvissa Australiassa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Kaksi miehistä löytyi kuolleena tulvavesien mukaansa tempaamista autoista maan itärannikolla, ja yksi mies huuhtoutui mereen rantakallioilta Sydneyssä.

Useita ihmisiä on myös myrskyn jäljiltä kateissa ja monien heistä pelätään kuolleen.

Myrskytuulet, tulvat ja rankkasateet ovat kurittaneet etenkin New South Walesin ja Victorian osavaltioita ja Tasmaniaa, jossa isoja osia saaren pohjoisosasta on kokonaan veden peitossa. Tulvat ovat monin paikoin pahimmat vuosikymmeniin.

Maan itärannikolla myrsky nosti jopa 12-metrisiä, tuhosi koteja ja ajoi tuhansia ihmisiä evakkoon. Kovat tuulet katkoivat sähköt yli 80 000 taloudesta viikonlopun aikana, ja myrskyn mukanaan tuomat rankkasateet pahensivat tuhoja entisestään.

Viikonlopun aikana esimerkiksi Sydneyssä satoi yli 220 millimetriä vettä, mikä on melkein kaksi kertaa niin paljon kuin normaalisti koko kuukauden aikana. Joillan alueilla vettä satoi kolmessa tunnissa yli 130 millimetriä.

Uuden vuoroveden pelättiin maanantaina tekevän lisää tuhoja rannikolla. New South Walesin viranomaisten mukaan myrsky on matkalla etelään, mutta uhkaa rannikkoalueita vielä ainakin vuorokauden ajan.

New South Walesin osavaltion hätäkeskus sai viikonlopun aikana yli 9 200 hätäpuhelua ja hoiti 280 tulvien aiheuttamaa pelastustehtävää.

Vakuutusyhtiöiden mukaan tulvat ovat jo nyt pelkästään itärannikolla aiheuttaneet tuhoja yli 25 miljoonan euron edestä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat