Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Trump on osin Hollywoodin luomus”

Ulkomaat
 
LUCY NICHOLSON
Esimerkiksi Clint Eastwood on osallistunut keräämään rahaa republikaanien presidenttiehdokas Donald Trumpin vaalikampanjaan.
Esimerkiksi Clint Eastwood on osallistunut keräämään rahaa republikaanien presidenttiehdokas Donald Trumpin vaalikampanjaan. Kuva: LUCY NICHOLSON

Los Angeles, Kalifornia

Hillary Clintonia kannattaa presidentiksi näyttelijä George Clooney. Bernie Sandersia tukee yhtye Red Hot Chili Peppers. Donald Trumpille rahaa kerää kovanaama Clint Eastwood.

”Hollywood vaikuttaa vaaleihin kahdella tavalla. Tähdet kertovat, keitä äänestävät. Tärkeämpää on kuitenkin se, että he keräävät ja lahjoittavat ehdokkaille valtavasti rahaa”, kertoo Hollywoodia seuraava toimittaja ja kirjailija Mary Murphy.

Esimerkiksi Clooney järjesti Clintonin tueksi varainkeräystilaisuuden, jonka illalliskortti maksoi pariskunnalta 320 000 dollaria. Sillä raharikkaat pääsivät tähtipölyn sekaan.

”Kun näyttelijä Morgan Freeman tai Lena Dunham kampanjoi Clintonin puolesta, viesti on, että Clinton on mustien ja naisten valinta”, Murphy sanoo.

Murphyn mukaan Hollywoodin ja demokraattipuolueen läheinen suhde alkoi presidentti John F. Kennedyn aikana. Kennedyn sisar oli naimisissa näyttelijä Peter Lawfordin kanssa. Lawfordin kautta Kennedy tutustui Marilyn Monroeen.

”Hollywood on aina ollut hyvin vapaamielinen, edistyksellinen ja ei-uskovainen. Siksi republikaaneilla ei ole täällä paljon ääniä”, Murphy sanoo.

Miksei Hollywoodin ykkösehdokas sitten ole Sanders? The Wrap-lehden mukaan Clintonia kannattaa presidentiksi 176 julkkista, Sandersia sata.

”Koska Sanders nostaisi kaikkien veroja. Hollywoodissa ollaan edistyksellisiä, mutta ei haluta maksaa lisää.”

Trumpinkin takana on elokuvaväkeä, esimerkiksi näyttelijä Angelina Jolien isä John Voight. Osa Hollywoodin republikaaneista kuitenkin kaihtaa häntä.

”Se, miten Trump puhuu meksikolaisista, on Kaliforniassa ongelma. Osavaltion asukkaista liki 40 prosenttia on latinoja. He ovat myös tv-kanaville suuri yleisö, jota ei ole varaa suututtaa.”

Murphy muistuttaa, että Trump on osittain Hollywoodin luomus: tämä sai esiintymiskoulutusta tosi-tv-sarja Diilin aikana ja soveltaa nyt oppejaan politiikkaan.

”Trump on sanonut, että ihmiset haluavat fantasiaa ja liioittelua. Nyt hän antaa sitä heille.”

Trump itse vertaa itseään mielellään Ronald Reaganiin, joka oli B-luokan näyttelijä ennen nousemistaan presidentiksi. Murphyn mielestä vertaus ontuu.

”Hollywoodin hierarkiassa tosi-tv-tähdet eivät ole B-luokkaa, he ovat Z-luokkaa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat