Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perun presidenttikisasta äärimmäisen tiukka

Peru ei ehkä saakaan historian ensimmäistä naispresidenttiä.

Ulkomaat
 
GUADELOUPE PARDO / Reuters
Pedro Pablo Kuczynski
Pedro Pablo Kuczynski Kuva: GUADELOUPE PARDO / Reuters

Peru ei näyttänyt saavan maanantaina historiansa ensimmäistä naispresidenttiä, sillä pankkiiritaustainen Pedro Pablo Kuczynski johti nipin napin vaalien toisen kierroksen ääntenlaskentaa illalla Suomen aikaa.

Kun äänistä oli laskettu 93 prosenttia, Kuczynskin ja vastaehdokas Keiko Fujimorin välillä oli vain alle sadantuhannen äänen ero, uutistoimisto AFP kertoi. Kuczynskilla oli 50,3 prosentin äänisaalis ja Fujimorilla 49,3 prosenttia.

Ääntenlaskennan edetessä kumpikin osapuoli kehotti kannattajiaan odottamaan rauhassa lopullista tulosta.

Lopullinen tulos varmistui vasta myöhään, kun viimeisetkin ulkomailla ja syrjäseuduilla asuvien perulaisten äänet saatiin laskettua.

Vaalien toisella kierroksella äänestäjät valitsivat kahden oikeistolaisen ehdokkaan välillä. Mielipidekyselyiden perusteella Fujimori oli ennakkosuosikki.

Kuczynski, 77, on ehtinyt työskennellä Wall Streetilla, Perun pääministerinä, sijoittajana ja Maailmanpankin ekonomistina. Hän lupasi vaaliohjelmassaan tarttua korruptioon ja kehittää maaseudun infrastruktuuria sekä elvyttää Perun taloutta, jota raaka-aineiden hintojen lasku on kurittanut.

Oikeistopopulisti Fujimori, 41, jakoi perulaiset voimakkaasti kahtia, sillä hänen isänsä Alberto Fujimori istuu parhaillaan vankilassa tuomittuna korruptiosta ja ihmisoikeusrikoksista, joihin hän syyllistyi Perun presidenttinä 1990-luvulla. Fujimori hävisi presidenttikisan toisella kierroksella vuonna 2011.

Kuczynski sai taakseen etenkin Fujimorin vastustajia, jotka pelkäsivät tämän palauttavan isänsä autoritaarisen hallinnon. Fujimorin puolueella on kuitenkin enemmistö parlamentissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat