Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Länsimaiden tukemat joukot lähestyvät Isisin hallitsemaa Manbijia Syyriassa – tuhannet siviilit pakenevat kaupungista

Manbij sijaitsee strategisella paikalla, sillä se on keskellä viimeistä Isisin hallussa olevaa aluetta Turkin rajan tuntumassa.

Ulkomaat
 
Minna Tiainen

Tuhannet siviilit ovat paenneet terrorijärjestö Isisin hallussa olevasta Manbijin kaupungista pohjoisessa Syyriassa, kun länsimaiden tukeman syyrialaisen liittouman SDF:n (Syrian Democratic Forces) joukot lähestyivät sitä. YK:n humanitaaristen asioiden koordinaatiotoimisto OCHA kertoi Reutersin mukaan, että jo maanantaina kaupungista oli lähtenyt noin 20 000 ihmistä. Hyökkäyksen jatkuessa määrän arveltiin nousevan jopa noin 216 000 siviiliin.

Tarkkailujärjestö Syrian Observatory for Human Rights kertoo SDF:n joukkojen etenevän kohti kaupunkia kolmelta suunnalta. Johtaja Rami Abdel Ahmanin mukaan Isis antaa siviilien paeta kaupungista länteen. Aiemmin terrorijärjestö on estänyt asukkaita lähtemästä. Ahman kertoo Isisin taistelijoiden kuitenkin pitäneen asemansa.

Manbij sijaitsee strategisella paikalla, sillä se on keskellä viimeistä Isisin hallussa olevaa aluetta Turkin rajan tuntumassa. Jos SDF saa sen haltuunsa, sen on helpompi estää taistelijoiden ja varojen salakuljettaminen rajan yli Isisille.

USA:n johtama koalitio on tukenut hyökkäystä ilmaiskuin.

Isisin vastaiset joukot etenevät myös muualla Syyriassa. Manbijistä kaakkoon SDF:n ja Venäjän tukemat Syyrian hallituksen joukot etenevät vastakkaisista suunnista kohti Syyrian suurinta patoa ja Isisin hallitsemaa Tabqaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat