Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terrorismiin kiihottamisesta tuomittu mies menettää Tanskan kansalaisuuden

Ulkomaat
 

Tanskan korkein oikeus päätti keskiviikkona viedä Tanskan kansalaisuuden terrorismirikoksesta tuomitulta mieheltä. Päätös on lajissaan ensimmäinen ja voi muodostua tärkeäksi ennakkotapaukseksi.

56-vuotias kirjakauppias Said Mansour tuomittiin vuonna 2014 neljäksi vuodeksi vankeuteen terroristijärjestöjä tukevien Facebook-viestien ja jihadistikirjallisuuden kustantamisen vuoksi. Syyttäjä haki vankeusrangaistuksen lisäksi kansalaisuuden poistamista.

Kansalaisuuden menettäminen on mahdollista, sillä Mansourilla on Marokon ja Tanskan kaksoiskansalaisuus. Oikeuden päätös saattaa edistää hänen karkottamistaan Marokkoon, uutistoimisto Reuters kertoi.

Alempi oikeusaste teki päätöksen kansalaisuuden menettämisestä jo viime vuonna, mutta Mansour valitti tuomiosta. Hän pelkää joutuvansa kidutetuksi, jos hänet palautetaan Marokkoon.

Tanskalaisviestimien mukaan Mansour on tuomittu rikoksista aikaisemminkin. Vuonna 2007 hän sai yli kolmen vuoden vankeustuomion vastaavasta toiminnasta, sanomalehti Jyllands Posten kertoi. Häntä ei ole syytetty terrori-iskuista tai terrorismin rahoittamisesta.

Marokkoon palauttamista voi vielä vaikeuttaa Mansourin perhe, sillä Jyllands Postenin mukaan hänelle syntyi viime syksynä tytär. Korkeimman oikeuden mukaan Mansourilla ei kuitenkaan ole normaalia perhe-elämää, sillä hän istui jo vankilassa tytön syntyessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat