Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Miten olemme päätyneet tähän?”

Kalifornialaiset äänestäjät ihmettelivät tiistaina kahden epäsuositun ehdokkaan valintaa ja Trumpin suosiota.

Ulkomaat
 

 

Los Angeles, Kalifornia

”On kuin meidän pitäisi valita kahdesta hirveästä vanhemmasta. Toinen lyö ja toinen vain huutaa. Otetaan sitten mieluummin se, joka vain huutaa.”

Näin kuvaili Yhdysvaltain vaalikampanjaa kalifornialainen korjausmies Jim O’Brien, 48, joka äänesti Venice Beachilla senaattori Bernie Sandersia. Huutavalla vanhemmalla O’Brien viittasi demokraattien tulevaan ehdokkaaseen Hillary Clintoniin.

O’Brien oli pettynyt, ettei Sandersista tullut ehdokasta. Hän aikoi kuitenkin äänestää syksyllä Clintonia estääkseen republikaani Donald Trumpia nousemasta presidentiksi.

Tämä oli yleinen mielipide Venice Beachilla, joka on hyvin vapaamielinen alue vapaamielisessä osavaltiossa. Kalifornialaiset ovat viimeksi valinneet republikaanin presidentiksi vuonna 1988.

”Ongelma on järjestelmä, ja Clinton on järjestelmän edustaja. Ihmiset ovat kyllästyneitä järjestelmään, ja siksi sekä Sanders että Trump ovat tänä vuonna niin suosittuja. Molemmat edustavat muutosta”, O’Brien sanoi.

Aivan toista mieltä Clintonista oli juristi ja joogaohjaaja Jocelyn Solomon, 45. Hän äänesti Clintonia, koska tämä on ”mahtava, paras, upea ja kokenein”.

”En äänestänyt häntä siksi, että hän on nainen, vaan koska hän on kaikkein pätevin ihminen presidentiksi”, Solomon sanoi. ”On hienoa, että kaksi tytärtäni näkevät, kuinka nainen on päässyt näin pitkälle.”

Solomonin mukaan nuoret demokraatit äänestivät Sandersia, koska nämä eivät ymmärrä, miten paljon aiempien sukupolvien on täytynyt taistella tasa-arvon puolesta.

Solomonin mielestä Sandersin alkaa olla aika luovuttaa. ”Peli on melkein ohi.”

Tai ainakin erä. Syksyllä vastakkain ovat Clinton ja republikaani Donald Trump. Kisaa kuvailtiin etukäteen sanoilla hirveä, likainen, uskomaton, mutapaini.

”En tiedä, miten olemme joutuneet tällaiseen tilanteeseen”, sanoi näyttelijä, mustien historian opiskelija ja Clintonin kannattaja Jemal Tucker, 29.

Kuten moni demokraatti, Tucker ei käsitä Trumpin suosiota. Tiistaina edustajainhuoneen puhemies, republikaani Paul Ryan kutsui Trumpin puheita suoraan rasistisiksi.

”Olen asunut koko ikäni mustana valkoisilla alueilla. Nyt aikaisempi kohtelias vihamielisyys on vaihtunut avoimeen vihamielisyyteen”, Tucker sanoo.

Tuckerin mukaan syy on se, että mustan presidentin valinta toi rodun julkiseen keskusteluun uudella tavalla. Nyt on sallitumpaa esittää rasistisia mielipiteitä.

”Se näkyy homojen deittisovelluksissa. Kun etsitään kumppania, sanotaan suoraan, että ei aasialaisia tai mustia.”

Tuckerin mielestä mielipiteitä ei muuteta huutamalla. Ihmiset oppivat samastumaan toisiinsa viihteen avulla.

”Minulla on valkoinen poikaystävä, joka katsoi orjuudesta kertovaa Juuret-sarjaa. Sitten hän alkoi vaahdota minulle, miten hirveällä tavalla mustia on historiassa kohdeltu. Minulle!”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat