Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Thaimaassa juhlitaan kuninkaan 70-vuotista valtakautta – terveydentila huolettaa kansalaisia

Kuninkaan juhlaa varjostaa kuitenkin hänen huono terveydentilansa. Hänelle tehtiin tiistaina sydämen pallolaajennus.

Ulkomaat
 
Sukree Sukplang / Reuters
Thaimaan kuningas Bhumibol Adulyadej ei ole näyttäytynyt julkisuudessa yhdeksään kuukauteen.
Thaimaan kuningas Bhumibol Adulyadej ei ole näyttäytynyt julkisuudessa yhdeksään kuukauteen. Kuva: Sukree Sukplang / Reuters

Thaimaassa juhlitaan tänään maailman pisimpään vallassa olleen kuninkaan, 88-vuotiaan kuningas Bhumibol Adulyadejin, 70-vuotista valtakautta. Juhlallisuudet alkavat aamulla 770 buddhalaismunkin rukousseremonialla Suuressa palatsissa, pääkaupungissa Bangkokissa.

Hallitsijanimellä Rama IX tunnettu kuningas nousi Thaimaassa valtaan 18-vuotiaana vuonna 1946, kun hänen veljensä kuoli äkillisesti.

Sittemmin Bhumibol on saavuttanut laajan suosion Thaimaassa, ja vaikkei hän osallistu päivän politiikkaan, on kuninkaalla arvovaltaa esimerkiksi poliittisten kiistojen ratkaisijana.

Thaimaan kuningas on maailman rikkain kuninkaallinen. Talouslehti Forbes arvioi viime vuonna hänen varallisuudekseen noin 30 miljardia dollaria eli noin 26 miljardia euroa.

Kuninkaan juhlaa varjostaa kuitenkin hänen huono terveydentilansa. Hänelle tehtiin tiistaina sydämen pallolaajennus, ja sitä ennen häntä on hoidettu säännöllisesti eri vaivoista.

Viimeksi kuningas on näyttäytynyt julkisuudessa syyskuussa.

Kuninkaan huono vointi herättää kysymyksiä myös seuraajasta, vaikkakin keskustelua vaikeuttaa kuninkaan arvostelun kieltäminen.

Bhumibolin virallinen seuraaja on kruununprinssi Maha Vajiralongkorn.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat