Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä esitteli uuden matkustajakoneen – haastaa Boeingin ja Airbusin käyttökustannuksissa

Venäjän valtion median mukaan lentokoneesta on tehty jo useita sopimuksia kotimaisten ja ulkomaisten lentoyhtiöiden kanssa.

Ulkomaat
 
SPUTNIK
Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev osallistui keskiviikkona uuden MC-21 -lentokoneen esittelytilaisuuteen.
Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev osallistui keskiviikkona uuden MC-21 -lentokoneen esittelytilaisuuteen. Kuva: SPUTNIK

Venäjä esitteli keskiviikkona uuden keskipitkän kantaman lentokoneen, joka tulee valtion median mukaan olemaan ylivoimainen länsimaisiin verrokkeihinsa Boeingiin ja Airbusiin nähden, kertoo uutistoimisto Reuters.

Pääministeri Dmitri Medvedev osallistui siperialaisella tehtaalla pidettyyn seremoniaan, jossa Irkut Corporation esitteli uuden MC-21 matkustajakoneensa. Konetta kutsutaan myös nimellä MS-21.

Ensi vuonna tuotantoon tuleva lentokone käy läpi vielä testauksia.

Medvedev luonnehti uutta kaksimoottorista keskipitkän kantaman matkustajakonetta ”siistiksi” ja sanoi, että Venäjän on tärkeää pysyä lentokonevalmistajien huippuluokassa korkeista kustannuksista huolimatta.

”Olen varma, että lentokone tulee olemaan venäläisen siviili-ilmailun ylpeys. Kansalaisemme sekä ulkomaalaiset tulevat nauttimaan lennoistaan MC-21:llä”, Medvedev sanoi.

Lentokoneesta valmistetaan kaksi muunnosta. MC-21-300-malliin tulee 160–211 istumapaikkaa ja MC-21-200-malliin 130–165 istumapaikkaa.

Lentoliikenteen odotetaan alkavan vuonna 2018. Valtion median mukaan lentokoneesta on tehty jo useita sopimuksia kotimaisten ja ulkomaisten lentoyhtiöiden kanssa.

”Konetta ei ole valmistettu metallista, vaan komposiittimateriaaleista. Tämä antaa meille mahdollisuuden antaa koneelle erityisen muodon. Se on huomattavasti kevyempi ja vahvempi, joten se on suuri askel ilmailualamme kehityksessä”, Irkut Corporationin varatoimitusjohtaja Vladimir Volkov sanoi.

Valtiollisen United Aircraft Corporationin mukaan uusi kone pystyy lentämään 6 400 kilometrin reittejä ja sen käyttökustannukset tulevat olemaan 15 prosenttia halvemmat kuin nykyisten lentokoneiden.

Länsimaiden asettamat pakotteet ovat ajaneet Venäjän taloutta ahtaalle. Hallitus yrittää elvyttää kotimaista tuotantoa tehdäkseen maasta riippumattomamman ulkomaisista yrityksistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat