Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ystävät: Italiaan luovutettu mies ei ole poliisin etsimä tunnettu ihmissala­kuljettaja ”Kenraali”

Ihmissalakuljetuksesta etsittyä Mered Medhanieta haastatelleen toimittajan mukaan pidätyskuvissa näkyvä mies ei ole viranomaisten etsimä ”Kenraali”.

Ulkomaat
 
Italian poliisi
Italian poliisin julkaisemassa kuvassa Mered Medhanieksi uskottu mies astelee lentokoneesta Palermon lentokentällä kahden poliisin kanssa. Kuva on otettu 24. toukokuuta.
Italian poliisin julkaisemassa kuvassa Mered Medhanieksi uskottu mies astelee lentokoneesta Palermon lentokentällä kahden poliisin kanssa. Kuva on otettu 24. toukokuuta. Kuva: Italian poliisi

Maanantaina Italiaan luovutettu, eritlealaiseksi ihmissalakuljettajaksi väitetty, mies ei ole viranomaisten etsimä ”Kenraali”, syytetyn ystävät sanovat britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan.

Viime vuonna etsintäkuulutettu mies otettiin kiinni Sudanin pääkaupungissa Khartumissa toukokuussa. Myöhään maanantai-iltana hänet luovutettiin Italiaan oikeudenkäyntiä varten.

Syyttäjät uskovat, että mies on 35-vuotias Mered Medhanie, ”Kenraalina” tunnettu ihmissalakuljettaja, mutta miehen ystävien mukaan pidätetty mies on 28-vuotias Mered Tesfamariam, ja että kyseessä on sekaannus.

Britannian rikosvirasto NCA:n mukaan ”Kenraalin” pidättäminen ja syyttäminen on monimutkainen prosessi, jossa on mukana monia osapuolia, ja siksi väitteiden spekulointi on vielä liian aikaista.

Tapausta tutkivat Italian ja Britannian viranomaiset yhdessä Sudanin tiedustelupalvelun kanssa.

BBC:n mukaan Italian poliisi uskoo yhä, että pidätettynä on oikea mies.

Myös ruotsalais-eritrealainen toimittajan Meron Estefanosin mukaan pidätetty mies ei ole Mered Medhanie. Estefanos haastatteli Medhanieta viime vuonna, eikä pidätyskuvissa näkyvä mies Estefanosin mukaan ole hän, kertoo Estefanos ruotsalaiselle Aftonbladetille.

”Hän on vain pakolainen joka sattui olemaan Khartoumissa”, Estefanos sanoi lehdelle.

BBC haastatteli Etiopiassa asuvaa Hermon Behea, joka kasvoi Eritreassa ja tunsi pidätyskuvissa olleen miehen. Behen mukaan hän oli ”rakastava, ystävällinen ja kiltti ihminen, joka ei voisi ikinä tehdä asioita, joista häntä syytetään”.

Medhanien liigan uskotaan olevan vastuussa vuonna 2013 Lampedusan saaren edustalla uponneesta laivasta, jonka mukana hukkui 360 pääosin eritrealaista ja somalialaista siirtolaista.

Viranomaiset pääsivät liigan jäljille salakuuntelemalla ”Kenraalin” puheluita. Hänen uskotaan pyörittäneen operaatiota pääasiassa Afrikassa, mutta hän piti yhteyttä alaisiinsa Italiassa. Järjestö kuljetti ihmisiä Afrikasta Italiaan ja sieltä edelleen Pohjois-Eurooppaan.

Liigan toimintaa kuvaillaan säälimättömäksi.

Venematkoilta selviytyneet ovat kertoneet salakuljettajien pakottaneen heidät veneisiin aseella uhaten. Niskoittelijoita kerrotaan ammutun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat