Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Terroristit iskivät sotilastukikohtaan Somaliassa – kymmenien kerrotaan kuolleen

Terroristijärjestö al-Shabaab iski torstaina AMISOM-rauhanturvaoperaation tukikohtaan.

Ulkomaat
 
HS–Reuters

Ääri-islamistinen terroristijärjestö al-Shabaab sanoo tappaneensa ainakin 43 Afrikan unionin rauhanturvaajaa iskussa AMISOM-rauhanturvaoperaation tukikohtaan Somaliassa varhain torstaina, kertoo uutistoimisto Reuters.

Järjestö kertoo räjäyttäneensä tukikohdassa ensin autopommin, minkä jälkeen järjestön taistelijat tunkeutuivat tukikohtaan. Alueen asukkaiden mukaan tukikohdasta kuului valtava räjähdys, minkä jälkeen tulitus jatkui ainakin tunnin ajan.

AMISOM ei kommentoinut iskua, mutta Somalian armeijan komentajan Abdifatah Elmin mukaan tulitaistelussa kuoli sotilaita ja taistelijoita molemmin puolin. Elmin mukaan hänellä ei kuitenkaan ole tarkkoja lukuja uhrien määrästä.

Hänen mukaansa myös useita alueen asukkaita haavoittui harhaluodeista.

AMISOM ei yleensä kerro uhrimääriä, vaan jättää raportoinnin niille maille, joiden sotilaita operaatioon osallistuu. Viralliset luvut ovat yleensä olleet selvästi pienempiä kuin al-Shabaabin ilmoittama uhrimäärä.

AMISOM taistelee al-Shabaabia vastaan yhdessä Somalian hallituksen joukkojen kanssa. Operaatioon kuuluu noin 22 000 sotilasta.

Al-Shabaabilla on yhteyksiä terroristiverkosto al-Qaidaan. Al-Shabaabin asema on viime vuosina heikentynyt Somaliassa. Se on keskittynyt terrori-iskuihin naapurimaa Keniassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat