Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuva meduusan sisälle jääneestä kalasta villitsi internetin – ”Se ohjasi meduusan kulkua”

Meriasiantuntijan mukaan tilanne on poikkeuksellinen.

Ulkomaat
 
HS–AFP
Tim Samuel Photography / AFP Photo
Erikoinen tilanne meduusan sisälle joutuneesta kalasta taltioitiin viime joulukuussa Australian itärannikolla.
Erikoinen tilanne meduusan sisälle joutuneesta kalasta taltioitiin viime joulukuussa Australian itärannikolla. Kuva: Tim Samuel Photography / AFP Photo

Harvinainen valokuva kalasta, joka on joutunut itseään hieman suuremman meduusan sisälle, leviää internetissä. Erikoisen tilanteen taltioi vedenalainen valokuvaaja Tim Samuel lähellä turistikohde Byron Bayta Itä-Australiassa.

”Kala selkeästi ohjasi meduusan liikkeitä”, kertoo Samuel. ”Harkitsin pikkukaverin vapauttamista, mutta päätin lopulta, että on parasta antaa luonnon kulkea rataansa.”

Kalan pyrstö oli jäänyt meduusan ulkopuolelle, mikä selittää sen ohjauskykyä.

Samuel on yllättynyt kuvan saamasta julkisuudesta. Kuva on otettu joulukuussa, mutta sen jälkeen kun @discoverocean jakoi sen maanantaina, suosio räjähti. Kuvaa on katseltu yli 2,3 miljoonaa kertaa imgurissa.

Kuva on poikkeuksellinen, vahvisti meriasiantuntija William Gladstone Sydneyn teknillisestä yliopistosta Sydney Morning Herald -lehdelle. Kalat joskus piileskelevät meduusojen joukossa, Gladstone kertoi. Hän ei ollut kuitenkaan koskaan nähnyt vastaavaa tilannetta, missä kala on vain hieman meduusaa pienempi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat