Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palestiinalaiset eivät pääse sukulaisten luo terrori-iskun takia

Kielto vaikuttaa yli 80 000 palestiinalaiseen

Ulkomaat
 
HS–AFP–Reuters

Israel ilmoitti torstaina jäädyttäneensä 83 000 palestiinalaisen kulkuluvat, jotka oli myönnetty muslimien pyhää kuukautta ramadania varten. Israel myös aikoi lähettää satoja sotilaita lisää miehittämälleen Länsirannalle.

”Kaikki ramadania varten myönnetyt kulkuluvat Juudeasta ja Samariasta Israeliin, etenkin perhevierailuja koskevat, on jäädytetty”, kerrottiin Israelin puolustusministeriön alaisen yksikön COGAT:n tiedotteessa.

Syynä on asemiesten hyökkäys, jossa kuoli neljä ihmistä Tel Avivin keskustassa keskiviikkoiltana.

Israelin poliisin mukaan kyseessä oli terrori-isku israelilaisia vastaan ja hyökkääjät olivat kaksi parikymppistä palestiinalaisserkusta.

Poliisi sai kiinni tekijät, joista toinen haavoittui. Heidän kerrottiin tulleen Hebronista Länsirannalta, ilmeisesti ilman lupaa.

Mikään ryhmittymä ei ilmoittanut olevansa iskun takana, mutta Gazaa hallitseva islamistijärjestö Hamas ylisti tekoa. Osissa Länsirantaa ammuttiin ilotulitteita tapahtuneen jälkeen.

Palestiinalaishallinnon presidentti, Fatah-puoluetta edustava Mahmud Abbas tuomitsi lausunnossaan ”kaikki siviileihin kohdistuvat operaatiot”.

Israel oli ilmoittanut viime viikolla löysäävänsä Länsirannalla ja Gazassa asuvia palestiinalaisia koskevia liikkumisrajoitteita ramadanin ajaksi.

Maanantaina alkanut ramadan on muslimien pyhä kuukausi, jolloin terveet aikuiset paastoavat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat