Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsissa taas merkkejä ”ulkomaisesta vedenalaisesta toiminnasta”

Mahdollisesta sukellusveneestä tehtiin huhtikuussa kolme havaintoa Tukholman saaristossa.

Ulkomaat
 
Pete Aarre-Ahtio
Sukellusveneitä etsittiin Ruotsin vesiltä myös syksyllä 2014.
Sukellusveneitä etsittiin Ruotsin vesiltä myös syksyllä 2014. Kuva: Pete Aarre-Ahtio

Ruotsissa on noussut jälleen esiin uusia epäilyjä tuntemattomasta vedenalaisesta toiminnasta Tukholman saaristossa, kertoo Svenska Dagbladet.

Huhtikuun lopulla Ruotsin puolustusvoimat keskeytti äkillisesti merivoimien harjoituksen saaristossa, koska se havaitsi ”merkkejä ulkomaisesta vedenalaisesta toiminnasta”. Harjoituksen keskeytyksestä uutisoitiin jo huhtikuussa, mutta tuolloin syytä ei kerrottu.

Havaintoja yritettiin vahvistaa muun muassa sukelluksilla.

Puolustusvoimien mukaan havainnoista kerrottiin rannikkovartiostolle, jolta pyydettiin mahdollista vahvistusta havaintoihin. Puolustusvoimat ei kuitenkaan kommentoinut SVT:lle, vahvistiko Ruotsin rannikkovartiosto havainnot.

SVT:n lähteen mukaan ensimmäinen havainto mahdollisesta sukellusveneestä tehtiin 21. huhtikuuta. Tuolloin sotilaat havaitsivat meren pinnalla mahdollisesti sukellusveneen periskoopin. Seuraavana päivänä siviili havaitsi meressä ylösalaisin olevaa jollaa muistuttavan mustan möykyn.

Kolmas havainto mahdollisesta sukellusveneestä tehtiin huhtikuun 24. päivänä.

Merivoimien harjoitus keskeytettiin 25. päivä huhtikuuta.

Sukellusvenejahdit ovat tuoreessa muistissa Ruotsissa.

Lokakuussa 2014 Ruotsin puolustusvoimat kertoi havainneensa ”vierasta vedenalaista toimintaa” Tukholman saaristossa. Alkoi operaatio, jonka aikana Tukholman edustalla oli parhaimmillaan liikkeellä satoja sotilaita maa-, meri- ja ilmavoimista. Jahti kesti voin viikon, mutta mitään ei löytynyt.

Marraskuun puolivälissä kerrottiin, että kyse oli sotilastarkoituksiin tarkoitetusta minisukellusveneestä, joka oli loukannut Ruotsin aluetta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat