Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Barack Obama ei saanut Sandersia luovuttamaan

Sandersin kampanja on enää symbolinen, sillä hän lupasi tehdä yhteistyötä voittajansa Hillary Clintonin kanssa

Ulkomaat
 
GARY CAMERON / Lehtikuva
Presidenttiehdokkuuden hävinnyt Bernie Sanders käveli Barack Obaman kanssa Valkoisessa Talossa Washingtonissa torstaina.
Presidenttiehdokkuuden hävinnyt Bernie Sanders käveli Barack Obaman kanssa Valkoisessa Talossa Washingtonissa torstaina. Kuva: GARY CAMERON / Lehtikuva

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ilmoitti torstaina julkisesti tukevansa demokraatti Hillary Clintonia seuraavaksi presidentiksi.

”Tiedän, kuinka vaikea tämä työ voi olla. Siksi tiedän, että Hillary olisi tässä niin hyvä. En tiedä, onko meillä koskaan ollut yhtä pätevää ehdokasta tähän tehtävään”, Obama sanoi Clintonista Valkoisessa talossa nauhoitetulla videolla.

Obaman ilmoitus tuli vain pari tuntia sen jälkeen, kun Obama oli tavannut Clintonin haastajan, senaattori Bernie Sandersin Valkoisessa talossa.

Obama taivutteli Sandersia luopumaan kisasta, jotta puolue voisi yhdistyä Hillary Clintonin ehdokkuuden taakse ja alkaa toden teolla kampanjoida republikaanien ehdokasta Donald Trumpia vastaan.

Tapaamisen jälkeen Sanders sanoi tapaavansa pian Clintonin kanssa keskustellakseen keinoista Trumpin kaatamiseksi ja puolueen yhdistämiseksi.

”Donald Trump olisi katastrofi presidenttinä”, Sanders sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Tästä huolimatta Sanders sanoi vievänsä kampanjan aina demokraattien heinäkuun puoluekokoukseen saakka.

Vaikka ehdokkuus on jo hänen ulottumattomissaan, Sanders voi yhä räksyttää Clintonia ja demokraattien puoluekoneistoa vastaan.

Esivaaleissa paremmin pärjännyt Clinton käytännössä varmisti oman ehdokkuutensa tiistaina voittamalla muun muassa Kalifornian ja New Jerseyn esivaaleissa, mutta Sanders on pitänyt nilkuttavan kampanjansa hengissä.

Jäljellä on enää pääkaupunki Washingtonia ympäröivän District of Columbia -osavaltion esivaali, jonka voittajalla ei enää ole käytännössä merkitystä lopputuloksen kannalta. Clintonilla on jo takanaan riittävä määrä valitsijamiehiä voittaakseen ehdokkuuden.

Sanders tarjosi esivaaleissa ennakkosuosikki Clintonille yllättävän tiukan vastuksen.

Puolueen yhdistämisessä on kuitenkin työsarkaa, sillä sosialistiksi tunnustautuvalla Sandersilla on oma kiihkeä kannattajakuntansa, joka ei voi sietää Clintonia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat