Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Obama tukee Clintonia presidentiksi – ”En malta odottaa, että pääsen kampanjoimaan Hillaryn puolesta”

”En tiedä, onko meillä ollut koskaan yhtä pätevää ehdokasta tähän tehtävään”, Obama sanoi.

Ulkomaat
 
Reuters
Barack Obama tukee Hillary Clintonia Yhdysvaltain presidentiksi.
Barack Obama tukee Hillary Clintonia Yhdysvaltain presidentiksi. Kuva: Reuters

Washington. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ilmoitti torstaina julkisesti tukevansa demokraatti Hillary Clintonia seuraavaksi presidentiksi.

”Tiedän, kuinka vaikea tämä työ voi olla. Siksi tiedän, että Hillary olisi tässä niin hyvä. En tiedä, onko meillä koskaan ollut yhtä pätevää ehdokasta tähän tehtävään”, Obama sanoi Clintonista Valkoisessa talossa nauhoitetulla videolla.

”Haluan, että kaikki tukijani tietävät, että minä tuen häntä. En malta odottaa, että pääsen kampanjoimaan Hillaryn puolesta.”

Obaman ilmoitus tuli vain pari tuntia sen jälkeen, kun Obama oli tavannut Clintonin haastajan, senaattori Bernie Sandersin Valkoisessa talossa. Sanders ei vielä ole luopunut kisasta, vaikka Clinton on jo saavuttanut demokraattien presidenttiehdokkuuteen vaadittavan valitsijamiesten määrän.

GARY CAMERON / Reuters
Bernie Sanders
Bernie Sanders

Sanders aikoo viedä kampanjansa aina demokraattien heinäkuun puoluekokoukseen saakka.

Torstaina Obama puhui Sandersin kampanjasta kuitenkin jo menneessä aikamuodossa. Hän kiitti Sandersia ”uskomattomasta” kampanjasta, joka on saanut monet nuoret ihmiset innostumaan politiikasta.

”He [Sanders ja Clinton] ovat kilpakumppaneita, mutta he ovat molemmat myös patriootteja”, Obama sanoi ilmeisesti vihjaten, että Sandersin olisi ajateltava puolueen ja maan etua.

Heti Obaman ilmoituksen jälkeen Valkoinen talo kertoi, että presidentti aikoo esiintyä Clintonin kampanjatilaisuudessa jo ensi viikolla, kun demokraattien viimeinen esivaali Washingtonissa on ohi.

Obamalle kyse ei ole vain seuraajan auttamisesta, vaan oman perinnön varjelemisesta. Republikaani Donald Trump on vannonut kumoavansa monet Obaman tärkeimmät päätökset, kuten terveydenhoitouudistuksen, Pariisin ilmastosopimuksen ja siirtolaislain, joka antaisi miljoonille luvattomille siirtolaisille oleskeluluvan Yhdysvalloissa.

Piikkinä Trumpille Obama lisäsi Clintonin kannatuspuheen lopuksi, että Yhdysvallat on vahva, oikeudenmukainen ja suurisydäminen.

”Nuo arvot tekevät Amerikasta jo suuren”, hän sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat