Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsin radio: Suuri sukellusvenejahti perustui väärään tietoon

Julkisuudessa esitettyjä tietoja ei korjattu, sillä virhettä pidettiin nolona.

Ulkomaat
 
Magnus Laupa
Ruotsin laivasto osallistui sukellusvenejahtiin lokakuussa 2014. Kuvassa HMS Visby tarkkailee vesiä Nottarön edustalla Tukholman saaristossa.
Ruotsin laivasto osallistui sukellusvenejahtiin lokakuussa 2014. Kuvassa HMS Visby tarkkailee vesiä Nottarön edustalla Tukholman saaristossa. Kuva: Magnus Laupa

Lokakuussa 2014 Ruotsin puolustusvoimat etsi Tukholman saaristossa kuumeisesti vieraan vallan sukellusvenettä, josta oli sekä silminnäkijöiden raportteja että vedenalaisia äänihavaintoja. Syyskuussa 2015 puolustusvoimat kuitenkin kertoi, etteivät tärkeimmät todisteet olleetkaan päteviä, selittämättä asiaa sen tarkemmin.

Lauantaina Ruotsin radion uutiset kertoi, että ratkaisevassa asemassa ollut äänihavainto olikin virheellinen, ja äänen lähde oli itse asiassa ruotsalainen.

Asiasta vaiettiin, sillä virhettä pidettiin nolona. Puolustusvoimien entinen komentaja Sverker Göranson kuvaili syksyllä 2014 juuri kaikuluotaimen todistavan, että vieras sukellusvene oli loukannut Ruotsin aluevesiä.

Puolustusvoimat katsoi kuitenkin, että ilman tätäkin tietoa aluerikkomuksesta oli riittävästi näyttöä. Kun Göranson kertoi asiasta hallitukselle, pääministeri Stefan Löfvenin kerrotaan raivostuneen, sillä hän oli julkisesti paheksunut alueloukkausta väärien tietojen perusteella, Ruotsin radio kertoi.

Ruotsin lähivesissä on viime vuosina tehty muitakin epäiltyjä sukellusvenehavaintoja, viimeksi tällä viikolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat