Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsin ulkoministeri BBC:lle: Britannian lähtö EU:sta voisi hajottaa koko unionin

Margot Wallström pelkää Britannian mahdollisen EU-eron saavan muutkin jäsenmaat vaatimaan erityiskohtelua ja kansanäänestyksiä.

Ulkomaat
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström Pohjoismaiden ulkoministerien tapaamisessa Porvoossa toukokuun alussa.
Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström Pohjoismaiden ulkoministerien tapaamisessa Porvoossa toukokuun alussa. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström varoittaa Britannian mahdollisen EU-eron voivan hajottaa lopulta koko unionin. Britannian yleisradioyhtiölle BBC:lle puhunut Wallström arvelee, että jos Britannia päättää irtautua unionista, myös muut jäsenmaat alkavat vaatia parannuksia jäsenehtoihin ja kansanäänestyksiä.

Ministerin mukaan jäsenmaat saattavat seurata Britannian esimerkkiä siinäkin tapauksessa, että britit äänestävät EU:ssa pysymisen puolesta. Hän huomautti, että koska Britannia onnistui neuvottelemaan itselleen erityiskohtelua, myös muut maat voivat haluta samaa.

Wallström kertoi BBC:n This Week’s World -ohjelmalle toivovansa Britannian pysyvän EU:ssa. Hänen mukaansa Britannia on Ruotsille tärkeä kauppakumppani ja Britanniassa asuu 90 000 ruotsalaista.

Britannia järjestää kansanäänestyksen EU-jäsenyydestään kesäkuun 23. päivänä. HS julkaisi lauantaina laajan paketin EU:n kohtalonhetkistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat