Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elon Musk aikoo käynnistää rahtilennot Marsiin jo vuonna 2018

Ulkomaat
 
MARIO ANZUONI Reuters
SpaceX-yhtiön toimitusjohtaja Elon Musk esitteli Dragon V2 -aluksen yleisölle toukokuussa 2014. Yhtiö aikoo lähettää Dragon-aluksen Marsiin jo vuonna 2018.
SpaceX-yhtiön toimitusjohtaja Elon Musk esitteli Dragon V2 -aluksen yleisölle toukokuussa 2014. Yhtiö aikoo lähettää Dragon-aluksen Marsiin jo vuonna 2018. Kuva: MARIO ANZUONI Reuters

Liikemies ja avaruusteknologiayrittäjä Elon Musk haluaa lähettää miehitetyn lennon Marsiin. Mutta sitä ennen hän aikoo käynnistää säännölliset miehittämättömät rahtilennot punaiselle planeetalle.

SpaceX-yhtiötä johtava Musk vihjasi aikaisemmin tänä vuonna yhtiön suunnittelevan lentoa Marsiin jo vuonna 2018. Lauantaina hän kertoi The Washington Post -lehden haastattelussa suunnittelevansa kokonaisen huoltoreitin perustamista Maan ja Marsin välille.

”Pohjimmiltaan puhumme säännöllisten rahtilentojen käynnistämisestä Marsiin. Lentoon voi luottaa, se lähtee kerran 26 kuukaudessa, niin kuin juna lähtee asemalta”, Musk sanoi. Planeettojen kiertoradat tuovat Marsin ja Maan lähimmäs toisiaan 26 kuukauden välein.

Musk kertoi haluavansa antaa tutkijoille mahdollisuuden uusiin tutkimusprojekteihin tarjoamalla luotettavia ja kohtuuhintaisia rahtilentoja Marsiin.

Miehittämättömät alukset voisivat viedä mukanaan tutkimusmateriaalia, mönkijöitä ja robotteja, ja valmistella miehitettyä Mars-lentoa. Niiden avulla kerättäisiin tietoa ja kokemusta planeettojenvälisistä matkoista.

Ensimmäinen lento on määrä saada matkaan jo vuonna 2018.

SpaceX aikoo lähettää Marsiin parannellun version Dragon-aluksestaan, joka on toistaiseksi pääasiassa kuljettanut materiaalia Maan ja kansainvälisen avaruusaseman (ISS) välillä. Yhtiö kehittelee aluksesta uutta versiota, joka voisi kuljettaa ISS:lle myös miehistöä.

Muskin mukaan Dragon olisi kymmenen kertaa isompi kuin yksikään aikaisemmin Marsiin laskeutunut alus.

SpaceX:n Mars-operaatio on yksityisesti rahoitettu, mutta Yhdysvaltojen avaruushallinto Nasa on ilmoittanut antavansa teknistä tukea tehtävälle. Nasalla on omia suunnitelmia miehitetyn Mars-lennon suhteen, ja se kaipaa tietoa ja kokemuksia muun muassa turvallisesta laskeutumisesta planeetan pinnalle.

Maailmanlaajuisesti Mars-operaatioiden onnistumisprosentti on toistaiseksi ollut vaatimaton. Alle puolet yli 40:stä miehittämättömästä lennosta on päässyt ehjänä perille.

SpaceX ja Musk tunnetaan kunnianhimoisista tavoitteista, joita epäilijät toisinaan moittivat epärealistisiksi.

PayPal-yrityksellä rahoiksi lyönyt Musk johtaa SpaceX:n lisäksi myös sähköautoyhtiö Telsaa ja hän on ideoinut Hyperloop-joukkoliikennejärjestelmän, jota ainakin kaksi yritystä parhaillaan kehittelee.

Musk on muun muassa kertonut haaveilevansa ihmisasutuksen laajentamisesta muille planeetoille. The Washington Postissa hän sanoi luottavansa ihmisten uudisraivaajanhenkeen ja vertasi avaruuden valloitusta entisajan löytöretkiin.

”Ihmiset haluavat olla edelläkävijöitä”, Musk sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat