Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hätätilaan julistetun Venezuelan Maduro: Kansanäänestystä ei järjestetä tänä vuonna

Hätätilaan julistetun maan oppositio haluaa kansanäänestyksen presidentin viraltapanosta ennen tammikuuta, jotta valta ei siirtyisi suoraan varapresidentille.

Ulkomaat
 
HS–AFP–Reuters
Reuters
Venezuelan presidentti Nicolas Maduro esiintyi kannattajilleen Caracasissa lauantaina.
Venezuelan presidentti Nicolas Maduro esiintyi kannattajilleen Caracasissa lauantaina. Kuva: Reuters

Venezuelan presidenti Nicolas Maduro ilmoitti lauantaina, että mahdollinen kansanäänestys hänen virkakautensa jatkosta järjestetään aikaisintaan vuonna 2017. Venezuelan oppositio on vaatinut kansanäänestystä järjestettäväksi jo tämän vuoden puolella.

Ajoituksella on suuri merkitys äänestyksen kannalta. Jos Maduro äänestettäisiin ulos virasta ennen vuodenvaihdetta, järjestettäisiin uudet vaalit. Jos hänet pannaan viralta 10. tammikuuta jälkeen, virkaan astuu varapresidentti.

”Täällä ei kiristetä. Jos kansanäänestyksen edellytykset täyttyvät, sellainen järjestään ensi vuonna ja sillä selvä”, Maduro julisti televisiossa.

Maduroa syytetään öljyvaltion syöksemisestä kurimukseen. Venezuelan taloutta ravistelevat syvä taantuma ja ennätyksellisen korkea inflaatio, ja monista peruselintarvikkeista, polttoaineesta, sähköstä ja päivittäistavaroista on pulaa. Mielenosoitukset, väkivaltarikokset ja ryöstely ovat lisääntyneet maan sukeltaessa yhä syvemmälle kriisiin.

Mielipidetiedustelujen mukaan jopa 70 prosenttia venezuelalaisista haluaa Maduron ulos. 1,3 miljoonaa ihmistä on allekirjoittanut opposition vetoomuksen kansanäänestyksen järjestämiseksi, mutta Maduron hallitus yrittää kumota vetoomuksen kaikin tavoin.

Vaalilautakunnan on vielä varmistettava allekirjoitukset, jonka jälkeen Maduron vastustajilla on kolme päivää aikaa kerätä neljä miljoonaa nimeä lisää käynnistääkseen kansanäänestysprosessin. Opposition mukaan vaalilautakunta pyrkii jarruttamaan prosessia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat