Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trumpin kampanja saattaa hyötyä yökerhoiskusta

Trump on toistuvasti puhunut siitä, että Yhdysvaltain pitää palauttaa terroriepäiltyjen kidutus ja sulkea rajat kaikilta muslimeilta, koska ”meillä ei ole vaihtoehtoja”, kirjoittaa HS:n Washingtonin-kirjeenvaihtaja Laura Saarikoski.

Ulkomaat
 
Laura Saarikoski Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja.

Washington

Jos Orlandon surmien motiiviksi varmistuu ääri-islamilainen terrorismi, se hyödyttää republikaani Donald Trumpia presidentinvaaleissa.

Trump on toistuvasti puhunut siitä, että Yhdysvaltain pitää palauttaa terroriepäiltyjen kidutus ja sulkea rajat kaikilta muslimeilta, koska ”meillä ei ole vaihtoehtoja”. Trumpin kova linja sai kannatusta San Bernardinon terrori-iskun jälkeen viime joulukuussa. Tuolloin radikalisoitunut pariskunta avasi tulen työpaikan joulujuhlissa Kaliforniassa ja tappoi 14 ihmistä.

Ja nyt tämä, isku homojen suosimaan yökerhoon Orlandossa: 50 kuollutta, 53 haavoittunutta. Kyse on pahimmasta joukkomurhasta Yhdysvaltain historiassa.

Sunnuntaiaamuna paikallista aikaa teon motiivi ei vielä ollut tiedossa, mutta poliisi kutsui tekoa terrorismiksi ja kertoi tutkivansa epäillyn yhteyksiä radikaaliin islamiin.

Poliisin mukaan epäilty on Floridassa syntynyt ja kasvanut mies, jonka vanhemmat ovat kotoisin Afganistanista. Hän oli aseistautunut rynnäkkökiväärillä, käsiaseella sekä jonkinlaisella räjähteellä.

Kaikki viittaa siihen, että homojen yökerho oli valittu kohteeksi tarkoituksellisesti. Homoihin kohdistuneita rikoksia kutsutaan Yhdysvalloissa viharikoksiksi, jonka motiivi on ennakkoluulo ihmisryhmää kohtaan.

San Bernardinon ja Pariisin iskujen jälkeen amerikkalaiset alkoivat pelätä terrorismia. Gallupin mielipidemittauksessa joulukuussa 16 prosenttia amerikkalaisista nimesi terrorismin Yhdysvaltain pahimmaksi ongelmaksi. Edellisessä kuussa luku oli kolme prosenttia.

”Joka kerta kun maailmassa on ongelmia, jotka liittyvän kansalliseen turvallisuuteen, minun kannatuslukuni hyppäävät”, Trump sanoi maaliskuussa.

Vaikka amerikkalaiset luottavat demokraatti Hillary Clintoniin enemmän kansainvälisten kriisien hoidossa, Trump on parempi kanavoimaan kansan turhautumista ja vihaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat