Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Orlandon ampuja työskenteli vartijana, isän mukaan teon motiivi saattoi olla viha homoja kohtaan

Orlandon ampuja käytti käsiasetta ja AR-15-kivääriä. Samanlaisella aseella on aiemmin tehty useita joukkomurhia.

Ulkomaat
 
Asemies hyökkäsi yökerhoon Orlandossa
Asemies hyökkäsi yökerhoon Orlandossa
Sunnuntain vastaisen yön joukkosurma homoklubilla Orlandossa Floridassa on Yhdysvaltain historian tuhoisin joukkoampuminen.
Fakta

Pahimpia joukkoampumisia Yhdysvalloissa

 Orlandon isku oli Yhdysvaltain historian pahin joukkoampuminen. Kuolleita on tämän hetken tiedon mukaan 50.

 Vuonna 2007 Virginia Techin yliopistossa Virginian Blacksburgissa asemies tappoi 32 ihmistä ja itsensä.

 Vuonna 2012 ampuja tappoi 26 ihmistä Newtonissa Connecticutissa Sandy Hookin ala-asteella.

 Yhdysvaltojen jonkinasteisia joukkoampumisia seuraavan Shootingtracker-sivuston mukaan joukkoampumisia tapahtuu Yhdysvalloissa lähes päivittäin.

 Ääri-islamistiset iskut ovat harvinaisia. Syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen pahin ääri-islamistien isku oli viime joulukuussa San Bernardinossa, jossa kuoli 14 ihmistä.

Floridan Orlandossa 50 ihmistä tappanut ampuja oli nimeltään Omar Saddiqui Mateen, yhdysvaltalaisviestimet kertovat viranomaislähteisiin viitaten.

Mediatietojen mukaan iältään 29-vuotias Mateen oli syntynyt New Yorkissa ja asui Floridan itärannikolla Port St. Luciessa, noin 175 kilometriä Orlandosta. Hän oli afgaanitaustainen Yhdysvaltain kansalainen.

Orlandon poliisipäällikön mukaan Mateen käytti ampumisessa käsiasetta ja AR-15-kivääriä. Asiasta kertoi muun muassa New York Times. Samanlaisella aseella on aiemmin tehty useita joukkomurhia. Sitä käytettiin muun muassa Newtownin, Auroran ja San Bernardinon joukkoampumisissa. Mateen kuoli, kun poliisin erikoisyksikkö hyökkäsi yökerhoon.

Mateenin isä kertoi uutiskanava NBC Newsille, että Mateen työskenteli turvallisuusalalla. Vartiointiyritys G4S varmisti myöhemmin sunnuntaina, että Mateen oli työskennellyt sen palveluksessa vuodesta 2007.

Hänellä oli rekisteritietojen mukaan sekä vartijalupa että lupa kantaa aseita, uutistoimistot kertovat.

Orlandon poliisi
Orlandon poliisin Twitterissä välittämässä kuvassa näkyy poliisikypärä, joka pelasti paikalle tulleen ja luotisateeseen joutuneen poliisin hengen.
Orlandon poliisin Twitterissä välittämässä kuvassa näkyy poliisikypärä, joka pelasti paikalle tulleen ja luotisateeseen joutuneen poliisin hengen.

Isä sanoi NBC:n haastattelussa, ettei teolla ollut mitään tekemistä uskonnon kanssa. Pikemminkin teon motiivi saattoi olla syvä viha homoja kohtaan. Mateenin isä oli hiljattain nähnyt, kuinka voimakkaasti Mateen reagoi, kun hän näki kahden miehen suutelevan toisiaan Miamissa.

”Olimme Miamin keskikaupungilla Baysidessa, ihmiset soittivat musiikkia. Sitten hän näki kaksi miestä suutelemassa toisiaan hänen vaimonsa ja lapsensa edessä ja hän suuttui todella paljon”, isä sanoi NBC:lle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat