Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Trump ampumisista: ”Arvostan onnitteluja oikeassa olemisestani”

Hillary Clinton pyysi sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä muistamaan, että heillä on miljoonia liittolaisia – hän mukaan lukien.

Ulkomaat
 
AARON JOSEFCZYK Reuters
Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump puhui kannattajilleen Pittsburghissa lauantaina.
Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump puhui kannattajilleen Pittsburghissa lauantaina. Kuva: AARON JOSEFCZYK Reuters

Yhdysvaltain republikaanipuolueen todennäköinen presidenttiehdokas Donald Trump kommentoi Orlandon ampumisten jälkeen olleensa ”oikeassa radikaalista islamistiterrorismista”. Twitterissä julkaisemassaan viestissä hän totesi arvostavansa onnitteluja oikeassa olemisestaan mutta lisäsi, ettei halua onnitteluja vaan ”kovuutta ja tarkkaavaisuutta”.

Floridan Orlandossa homoklubilla tapahtuneessa ampumisessa kuoli ainakin 50 ihmistä. Lisäksi yli 50 ihmistä haavoittui, osa vakavasti. HS seuraa tilannetta.

Toisessa twiitissään Trump kysyi, aikooko presidentti Barack Obama ”viimein mainita sanat radikaali islamistiterrorismi”.

”Jos ei, hänen pitäisi välittömästi erota häpeissään!” Trump päätti twiittinsä.

Kun Obama ei käyttänyt Trumpin vaatimia sanoja, lähetti Trump sunnuntai-iltana Suomen aikaa medialle lausunnon, jossa hän vaatii Obaman eroa. Lisäksi Trump sanoi, että mikäli demokraattien todennäköinen presidenttiehdokas Hillary Clinton ”ei tämän iskun jälkeen voi sanoa kahta sanaa ’radikaali islam’, hänen pitäisi luovuttaa kilpailu presidenttiydestä”.

Vain hetkeä myöhemmin Trump julkaisi Twitterissä viestin, jossa hän toistaa vaatimuksensa kieltää muslimeilta pääsy Yhdysvaltoihin.

Orlandon iskuista epäilty Omar Saddiqui Mateen oli syntynyt New Yorkissa ja oli Yhdysvaltain kansalainen.

Clinton sanoi sunnuntaina, että Orlandon ampuminen osoittaa tarpeen lisätä maan puolustamista sekä kotimaasta että ulkomailta tulevia uhkia vastaan. Hän kutsui ampumista terroriteoksi ja piti sitä osoituksena siitä, että aseet on pidettävä ”terroristien ja muiden väkivaltaisten rikollisten” ulottumattomissa.

Clinton muistutti sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä siitä, että väkivallanteosta huolimatta heillä on ”miljoonia liittolaisia” ympäri maata. Clinton itse ilmoittautui yhdeksi heistä.

Clintonin kanssa demokraattien ehdokkuudesta kilpaileva Bernie Sanders sanoi sunnuntaina kaikkien yhdysvaltalaisten olevan kauhuissaan ja surullisia Orlandon kamalista tapahtumista

Obama otti illalla televisioidussa lausunnossaan kantaa ampumisiin. Hän sanoi, että kyse on terroiteosta ja kuvaili päivän olevan ”raskas seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille”.

Monet eri tahot sekä Yhdysvalloista että ulkomailta ilmoittivat sunnuntaina tuomitsevansa ampumiset ja kertoivat olevansa tapahtuneesta järkyttyneitä. Heidän joukossaan olivat esimerkiksi kuningatar Elisabet ja paavi Franciscus.

Orlandon ampujan ex-vaimo: Hän oli mielisairas
Orlandon ampujan ex-vaimo: Hän oli mielisairas
50 ihmistä ampuneen miehen ex-vaimo oli järkyttynyt kuullessaan tragediasta. Hän sanoi tiedotusvälineille, että ex-mies oli mielisairas. Leikkaus: Esa Juntunen, kuva: Reuters.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat