Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tappajakarhun epäillään surmanneen neljännen ihmisuhrinsa Pohjois-Japanissa

Metsästäjät ampuivat karhun lähellä uhrin ruumiin löytöpaikkaa, mutta on epäselvää, onko kyseessä sama karhu, jonka epäillään surmanneen jopa neljä ihmistä.

Ulkomaat
 
HS–AFP

Asiantuntijat pitävät todennäköisenä, että metsästäjien viikonloppuna ampuma karhu oli sama karhu, jonka epäillään surmanneen neljä ihmistä kolmen viikon aikana Japanin pääsaaren Honshun pohjoisosassa, eri viestimet uutisoivat.

Neljännen epäillyn uhrin pahoin runneltu ruumis löydettiin metsästä viime perjantaina. Ruumis oli ruhjoutunut niin pahoin, että viranomaiset eivät aluksi pystyneet määrittelemään uhrin henkilöllisyyttä.

Myöhemmin varmistui, että uhri oli 74-vuotias Tsuwa Suzuki, joka oli lähtenyt metsään keräämään ruokakasveja.

Metsästäjät ampuivat karhun, joka oli kuollessaan vain kymmenen metrin päässä Suzukin ruumiista vuoristoisessa metsässä. Japanin yleisradioyhtiö NHK:n mukaan ammutun karhun vatsasta löytyi ihmisruumiin osia, mikä viittaa siihen, että kyseessä sama karhu, joka on hyökännyt ihmisten kimppuun.

Toukokuussa kolme varttunutta miestä sai surmansa ilmeisesti karhun raatelemina kolmessa erillisessä tapauksessa. Miehet olivat menneet metsään keräämään bambunversoja.

Miesten vammat olivat niin pahoja, että asiantuntijoiden mukaan ne ovat karhun aiheuttamia. Koska kuolemantapaukset tapahtuivat lyhyen ajan sisällä samalla maantieteellisellä alueella, miesten kimppuun on todennäköisesti hyökännyt yksi ja sama karhu, paikallinen eläinlääkäri sanoi.

”Kun karhu on maistanut ihmislihaa, se on voinut oppia, että lihaa voi myös syödä”, eläinlääkäri Takeshi Komatsu sanoi uutistoimisto Kyodolle.

Viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä olemaan menemättä metsään keräämään ruokakasveja. Lisäksi karhuille on asetettu ansoja.

Bambunversojen kerääminen on suosittu harrastus, ja jotkut paikalliset asukkaat keräävät niitä myyntiin. Tämän vuoksi jotkut paikalliset asukkaat ovat olleet haluttomia noudattamaan viranomaisten kehotusta pysyä poissa metsästä karhujen tieltä.

Paikallisten viestimien mukaan neljään noussut uhrien lukumäärä vastaa puolta siitä ihmismäärästä, joka on kuollut karhun raatelemina vuosina 1979–2015. Eräs paikallinen viranomainen kutsui neljä kuolonuhrin määrää lyhyen ajan kuluessa ”epätavallisen suureksi”.

Karhuhavaintojen määrä on kaksinkertaistunut kuluvan vuoden aikana yli 1 200:een viime vuodesta. Aasian mustakarhun eli kauluskarhun pentujen määrän on arveltu kasvaneen, koska karhuille on tarjolla runsaasti pyökinpähkinöitä ravinnoksi.

Metsästäjien mukaan kauluskarhuemot, joita pennut seuraavat, voivat olla hyvin aggressiivisia kohdatessaan ihmisiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat