Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Orlandon uhreista 48 tunnistettu, 43 haavoittunutta on vielä sairaalahoidossa

Yhdysvaltojen historian pahin joukkoampuminen vaati ainakin 50 ihmisen hengen.

Ulkomaat
 
Minna Tiainen
GINNETTE RIQUELME / Reuters
Seksuaalivähemmistöjen yhteisö osallistui Orlandon joukkosurman uhrien muistotilaisuuteen Pulse-yökerhon edessä sunnuntai-iltana.
Seksuaalivähemmistöjen yhteisö osallistui Orlandon joukkosurman uhrien muistotilaisuuteen Pulse-yökerhon edessä sunnuntai-iltana. Kuva: GINNETTE RIQUELME / Reuters

Orlandon joukkosurman uhrien omaiset, ystävät ja tuttavat ilmaisivat maanantaina suruaan sosiaalisessa mediassa ja haastatteluissa. Maanantai-iltana Suomen aikaa uhreista oli tunnistettu 48. Yksi oli vielä tunnistamatta.

Reutersin tietojen mukaan yli puolet kuolleista oli taustaltaan puertoricolaisia. 26 uhrin perheelle on ilmoitettu tapahtuneesta.

Viranomaisten mukaan 29-vuotias Omar Mateen avasi tulen floridalaisella homoklubilla sunnuntaina aamuyöllä. Yhdysvaltojen historian pahimmassa joukkoampumisessa kuoli ainakin 50 ihmistä ja ainakin 53 haavoittui.

Loukkaantuneista 43 on edelleen sairaalassa.

Reuters
Louis Omar Ocasio-Capo
Louis Omar Ocasio-Capo

Suuri osa kuolleista on 25–35-vuotiaita miehiä, joista monet olivat aktiivisia alueen homopiireissä.

Uhrien joukossa on muun muassa yökerhon 37-vuotias portsari Kimberly Morris ja homoille suunnatun matkatoimiston brändivastaava Edward Sotomayor, 34.

Reuters
Edward Sotomayor Jr.
Edward Sotomayor Jr.

”Hän oli poikaystävänsä kanssa ja lähetti minulle videon Pulsen tanssilattialta, kyseli minua liittymään heidän seuraansa”, Sotomayorin työnantaja Al Ferguson kertoi Orlando Sentinel -lehdelle. Viesti tuli vain 20 minuuttia ennen verilöylyn alkamista.

”Hän sanoi mielellään, ettemme saa pelätä. Tiedän, että hänen ystävänsä ovat täysin samanlaisia, emme pelkää”, Ferguson sanoi.

Reuters
Ramon Guerrero
Ramon Guerrero

22-vuotias Ramon Guerrero oli yökerhossa poikaystävänsä Christopher Leinosen, 32, kanssa. Guerrero on ensimmäisten tunnistettujen kuolonuhrien joukossa, mutta Leinonen oli kauan kateissa.

Hänen äitinsä Christine Leinonen kertoi pian ampumisen jälkeen, ettei poikaan saatu yhteyttä.

”Klubilla on kuulemma paljon ruumiita ja se on rikospaikka, joten voi kestää tuntikausia ennen kuin saamme tietoa. Sairaalan mukaan sinnekin on tuotu joitain ammuttuja, jotka ovat kuolleet, mutta heitä ei ole voitu tunnistaa”, järkyttynyt Leinonen kertoi ABC-kanavan haastattelussa.

Maanantaina viranomaiset ilmoittivat Leinoselle, että Christopher kuoli yökerhossa, ABC kertoo.

Leinonen sanoi olevansa ylpeä pojastaan, joka taisteli homojen syrjintää vastaan perustamalla koulussaan seksuaalivähemmistöjen tukijärjestön.

Yökerhossa murhattu Luis Vielma, 22, työskenteli The Guardianin mukaan Universal-huvipuiston Harry Potter -laitteessa. Harry Potter -kirjailija J.K. Rowling julkaisi Twitterissä kuvan Vielmasta rooliasussa ja tekstin: ”En voi lakata itkemästä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat