Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailma muistaa Orlandon joukkosurman uhreja – Eiffel-torni saa sateenkaaren värit

Orlandon yökerhoammuskelun uhreja muistetaan ympäri maailmaa muun muassa sateenkaarilipun väreillä.

Ulkomaat
 
Anu-Elina Ervasti
Orlandon iskut järkyttivät Tony-gaalassa
Orlandon iskut järkyttivät Tony-gaalassa
Teatteriväki ilmaisi surunsa muun muassa hopeisilla nauhoilla rintapielissä. Moni vaati tiukennusta aselakeihin.

Floridan Orlandossa 50 ihmistä sai surmansa sunnuntaina Suomen aikaa, kun aseistettu mies hyökkäsi homoklubille. Terroristijärjestö Isis on sanonut olevansa teon takana, mutta viranomaisten mukaan yhteydestä äärijärjestöön ei ole selviä todisteita. Täältä voit lukea yhteenvedon siitä, mitä yökerhoiskusta ja sen taustoista tiedetään.

Joukkosurman uhreille ja heidän läheisilleen on tulvinut surunvalitteluja eri puolilta maailmaa. Pariisissa Eiffel-torni valaistaan maanantai-iltana kunnianosoitukseksi uhreille. Pariisin pormestari Anne Hidalgo kertoi Twitterissä, että torni saa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen symbolin, sateenkaarilipun, värit.

Uutistoimisto AFP:n mukaan torni valaistaan myös Yhdysvaltain lipun värein. Pariisissa kuoli marraskuussa noin 130 ihmistä terrori-iskujen sarjassa.

New Yorkissa muun muassa One World Trade Center -pilvenpiirtäjän huippu valaistiin sunnuntaina sateenkaaren väreillä. Lisäksi kaupungintalo sai värivalot.

Kanadassa Toronton pormestari John Tory julkaisi Twitterissä kuvan sateenkaaren väreissä hehkuvista kaupungin valoista.

Israelissa värivalaistuksen on saanut ainakin Tel Avivin kaupungintalo.

Australiassa Sydneyssä kaupungintalo valaistiin pinkiksi, joka on niin ikään sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen symboliväri.

Brisbanessa puolestaan Brisbane-joen ylittävä Victorian silta on saanut Yhdysvaltain lipun värit.

Sunnuntaina tapahtunut isku on tuomittu eri puolilla maailmaa. Presidentti Barack Obama kuvaili Valkoisesta talosta lähetetyssä puheessaan iskua ”terroriteoksi ja vihateoksi”.

Sosiaalisessa mediassa ihmiset ovat lähettäneet tukiviestejä muun muassa aihetunnisteilla #lovewins (rakkaus voittaa) ja #LoveIsLove (rakkaus on rakkautta).

Surunvalittelunsa ovat esittäneet muun muassa Britannian pääministeri David Cameron ja kuningatar Elisabet, Ranskan presidentti François Hollande sekä Intian pääministeri Narendra Modi. CNN:n mukaan myös muun muassa Kiinan presidentti Xi Jinping ja Singaporen presidentti Tony Tan ovat ottaneet osaa uhrien perheiden suruun.

Paavi Franciscus tuomitsi niin ikään joukkosurman kovin sanoin ja kuvaili sitä osoitukseksi ”järjettömästä vihasta”.

Myös Afganistanin presidentti Ashraf Ghani kirjoittaa Twitterissä tuomitsevansa ”pelkurimaisen terroriteon” ja rukoilevansa niiden puolesta, joita se on koskettanut. Iskusta epäilty Omar Mateen, 29, oli afgaanitaustainen Yhdysvaltain kansalainen.

Suomen presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Juha Sipilä (kesk) ovat hekin esittäneet surunvalittelut uhreille ja heidän läheisilleen.

Niinistö kirjoitti sunnuntaina tasavallan presidentin kanslian Twitter-tilillä, että Suomi tuomitsee ”brutaalin” hyökkäyksen. Sipilä puolestaan kertoi olevansa kauhistunut ja surullinen.

Ainakin 50 kuoli Yhdysvaltain historian pahimmassa joukkoampumisessa
Ainakin 50 kuoli Yhdysvaltain historian pahimmassa joukkoampumisessa
Ainakin 50 kuoli ja loukkaantui 50 ihmistä, kun asemies avasi tulen yökerhossa Orlandossa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat