Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Orlandon joukkosurma järkytti sunnuntaina järjestetyssä Tony-gaalassa

Näyttelijät ja teatterialan julkkikset ilmaisivat järkytyksensä Orlandon tapahtumista New Yorkissa järjestetyssä Tony-palkintogaalassa. 50 ihmistä kuoli ja yli 50 haavoittui asemiehen aloitettua ammuskelun seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen suosimassa yökerhossa.

Ulkomaat
 
Salla Hekkala
Orlandon iskut järkyttivät Tony-gaalassa
Orlandon iskut järkyttivät Tony-gaalassa
Teatteriväki ilmaisi surunsa muun muassa hopeisilla nauhoilla rintapielissä. Moni vaati tiukennusta aselakeihin.

Orlandon ampumatapaus varjosti myös sunnuntai-iltana järjestettyä Tony-palkintogaalaa. Gaalassa palkittiin Broadway-näytelmien ja musikaalien parhaat 70:ttä kertaa.

Monista lastenelokuvista tunnettu näyttelijä Glenn Close sanoi olevansa järkyttynyt tapahtumasta ja penäsi seksuaalivähemmistöille oikeutta elää turvassa väkivallalta.

”Ystäväni sanoi, ettei koskaan uskonut menevänsä klubille ja joutuvansa tarkistamaan, missä uloskäynnit ovat. Emme halua elää sillä tavalla”, Close sanoi.

Useampien näyttelijöiden rintaa koristi sateenkaarilippu sekä hopeanauha. New Yorkin senaattori Charles Schumer kertoi kantavansa rinnassaan oranssia Yhdysvaltojen lippua symbolina vaatimukselle järkevämmistä aselaeista. Hänen mielestään kansallisen kivääriyhdistyksen NRA:n vaikutus näkyy aselaeissa liian paljon.

”Kukaan ei sano, että lainkuuliainen kansalainen ei saisi kantaa asetta. NRA on kuitenkin niin voimakas ja vaikutusvaltainen, että vaikka olisit seurannassa terrorismista epäiltynä, voit silti ostaa aseen”, Schumer selitti.

Myös moni näyttelijä puhui tiukempien aselakien puolesta. Viikingit-sarjasta tutun irlantilaisnäyttelijän Gabriel Byrnen mukaan ihmisten ei pitäisi keskittyä vain itse ampumatapauksen kauhisteluun.

”Orlandossa voi ostaa aseen, periaatteessa ilman laillista lupaa. Homomies ei voi kuitenkaan luovuttaa verta pelastaakseen veljensä. Se on törkeää”, Byrne puuskahti.

Parhaan näytelmän Tonylla gaalassa palkittiin The Humans -näytelmä. Parhaan musikaalin palkinnon vei Hamilton.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat