Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Qatar karkottaa raiskauksestaan ilmoittaneen naisen ”laittoman seksin” takia

Lomamatkalla Qatariin tullut nainen kertoi tulleensa huumatuksi ja heränneensä raiskauksen uhrina vieraassa asunnossa.

Ulkomaat
 
HS–Reuters

Qatarilainen tuomioistuin langetti vuoden pituisen ehdollisen vankeusrangaistuksen avioliiton ulkopuolisesta sukupuoliyhdynnästä maanantaina hollantilaiselle naiselle, joka kertoi poliisille tulleensa raiskatuksi maaliskuussa, uutistoimisto Al-Jazeera kertoi.

Hollantilainen nainen oli ollut maaliskuussa juhlimassa Qatarin pääkaupungin Dohan yhdessä tunnetuimmista yökerhoista. Naisen mukaan hänet oli huumattu, ja hän tajusi joutuneensa raiskauksen uhriksi herättyään tuntemattomassa asunnossa.

Kun 22-vuotias nainen meni ilmoittamaan tapauksesta poliisille, hänet pidätettiin ”laittomasta seksistä” epäiltynä. Avioliiton ulkopuolista seksiä pidetään vanhoillisessa Qatarissa vakavana rikoksena.

Hollantilaisen naisen raiskauksesta syyttämä mies tuomittiin myös avioliiton ulkopuolisesta seksistä. Hän joutuu kärsimään sata ruoskaniskua laittomasta seksistä ja 40 ruoskaniskua julkisesta päihtymyksestä. Viranomaisten mukaan hän on syyrialainen ja hänet karkotetaan.

Myös hollantilainen nainen karkotetaan kotimaahansa lähipäivien aikana, kun hän tuomionsa on saanut lainvoiman, Hollannin Qatarin-suurlähettiläs kertoi Al-Jazeeralle.

Qatarilaisen oikeusviranomaisen mukaan naisen saama ehdollinen tuomio oli lievä. ”Jos hän olisi ollut muslimi, hänet olisi tuomittu vähintään viiden vuoden vankeuteen. Kukaan ei selviä tällaisista syytteistä ilman seuraamuksia Qatarissa”, viranomainen sanoi.

Tuomion saanut hollantilaisnainen oli Qatarissa lomamatkalla. Hänen äitinsä on sanonut hollantilaisissa viestimissä, että nainen on joutunut keskelle painajaista.

Hollannin suurlähettiläs välitti naisen perheeltä pyynnön, jossa perhe toivoi, että viestimet ja suuri yleisö kunnioittaisivat naisen yksityisyyttä, kun hän palaa Hollantiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat