Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lunnasvaatimuksen aikaraja umpeutui: ääri-islamistien uskotaan tappaneen kanadalaisen Filippiineillä

Abu Sayyaf -ryhmittymän lunnasvaatimuksen aikaraja umpeutui maanantaina. Hall siepattiin toisen kanadalaisen, norjalaisen ja filippiiniläisen kanssa syyskuussa 2015.

Ulkomaat
 
Erik de Castro / Reuters
Kanadan pääministeri Justin Trudeau
Kanadan pääministeri Justin Trudeau Kuva: Erik de Castro / Reuters

Kanadan hallitus uskoo, että myös toinen sen Filippiineillä viime syyskuussa siepattu kansalainen on tapettu, kertoo uutistoimisto AFP. Kanadan pääministeri Justin Trudeau ilmoitti asiasta sen jälkeen, kun lunnaiden maksulle ilmoitettu aikaraja umpeutui maanantaina.

Etelä-Filippiineillä toimiva ääri-islamistinen Abu Sayyaf -separatistiryhmittymä ilmoitti aiemmin tappavansa kanadalaisen Robert Hallin, jos sille ei makseta noin 5,8 miljoonan euron lunnaita. Toinen kanadalainen panttivanki, John Ridsdel, mestattiin huhtikuussa sen jälkeen, kun vaadittuja lunnaita ei maksettu.

Filippiinien viranomaiset eivät ole kuitenkaan vielä pystyneet vahvistamaan Hallin kuolemaa.

”Kanadalaiset viranomaiset työskentelevät läheisessä yhteistyössä Filippiinien viranomaisten kanssa, jotta Hallin kuolema voidaan virallisesti vahvistaa. Meillä on kuitenkin vahvoja syitä uskoa, että tiedot kuolemasta ovat totta. Valitettavasti”, Trudeau sanoi AFP:n mukaan.

Televisiokanava CNN:n mukaan oletettu mestaus olisi tapahtunut sen jälkeen, Abu Sayyaf julkaisi viimeisen videon kolmesta panttivangistaan. Hall oli yksi neljästä ihmisestä, jotka separatistijärjestö sieppasi syyskuussa 2015 Samalin saarella sijaitsevasta turistikohteesta saaristovaltion eteläosassa.

AFP:n mukaan pääministeri Trudeau sanoi myös, että Kanada pitää kansalaisensa kidnapannutta Abu Sayyafia vastuussa teosta. Trudeau kuvaili Hallin tappamista ”kylmäveriseksi ja järjettömäksi murhaksi”.

Uutistoimisto Reuters puolestaan kertoo Trudeaun sanoneen, ettei Kanada voi eikä aio maksaa terroristeille lunnaita.

Samalin saarelta siepattiin kahden kanadalaisen lisäksi myös norjalainen turistialueen johtaja Kjartan Sekkingstad ja Hallin filippiiniläinen tyttöystävä Marites Flor. Heidän kohtalostaan ei ole tietoa.

Yhdysvaltojen terroristijärjestöksi luokittelema Abu Sayyaf -ryhmittymä on tienannut lunnasrahoina miljoonia euroja 1990-luvulta alkaen. Nykyään sen riveissä uskotaan olevan muutamia satoja aseistautuneita taistelijoita.

Filippiinien armeija on yrittänyt tuhota ryhmittymän mutta vähäisin tuloksin.

Vuonna 2000 kaksi suomalaisturistia joutui sukelluslomallaan saman terroristiryhmän kidnappaamaksi. Heidät vapautettiin yli neljä kuukautta myöhemmin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat