Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Obama: Orlandon ampujalla ei selkeitä Isis-yhteyksiä

Yhdysvaltain presidentin mukaan Floridalaisklubilla tapahtunutta joukkosurmaa ei ohjattu ulkoa käsin.

Ulkomaat
 
Minna Tiainen
Näin Orlandon joukkosurma eteni
Näin Orlandon joukkosurma eteni
Orlandon isku on Yhdysvaltain lähihistorian pahin joukkoampuminen.

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman mukaan sunnuntainen Orlandon joukkosurma ei näytä olevan osa laajempaa terrorijuonta, Reuters kertoo. Obaman kertoi maanantaina, että ampuja, 29-vuotias Omar Mateen, oli ilmeisesti saanut inspiraation teolleen internetissä levitettävistä islamistipropagandasta.

”Tässä vaiheessa meillä ei ole selkeitä todisteita siitä, että häntä olisi ohjattu ulkoa käsin”, Obama sanoi toimittajille keskusteltuaan korkea-arvoisten viranomaisten kanssa.

Terrorijärjestö Isisin propagandaa levittävä Amaq-uutispalvelu kutsui Mateenia ”islamilaisen valtion taistelijaksi”. Mateenin kerrotaan vannoneen järjestölle uskollisuutta hyökkäyksen yhteydessä. Nyt selvitetään, millainen hänen yhteytensä Isisiin todellisuudessa oli. Tutkimukset ovat vasta alussa.

Obama kertoi maanantaina myös, että Mateen oli ilmeisesti hankkinut hyökkäyksessä käyttämänsä aseet laillisesti. Näin huolimatta siitä, että FBI oli aiemmin epäillyt häntä yhteyksistä radikaaleihin ryhmittymiin.

Presidentti totesi Yhdysvaltojen heikkojen aselakien mahdollistavan sen, että häiriintyneet ihmiset saavat käsiinsä tehokkaita aseita. Kuten usein aiemminkin, hän peräsi tiukennuksia lakeihin.

CARLOS BARRIA / Reuters
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat