Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Näin Orlandon ammuskelun viime hetket alkoivat: poliisi puhkaisi seinään reiän panssaroidulla ajoneuvolla

Poliisi yritti ensin tehdä seinään aukon räjähteellä, joka oli kuitenkin liian tehoton. Poliisin tekemästä aukosta pakeni panttivankeja sekä epäilty itse, jolloin poliisi ampui tämän.

Ulkomaat
 
Näin Orlandon joukkosurma eteni
Näin Orlandon joukkosurma eteni
Orlandon isku on Yhdysvaltain lähihistorian pahin joukkoampuminen.
Fakta

Yhdysvaltojen lähihistorian pahin joukkomurha

 Orlandon ammuskelussa Floridassa kuoli sunnuntaina ainakin 50 ihmistä. 53 loukkaantui.

 Maanantai-iltaan mennessä uhrit oli tunnistettu yhtä lukuun ottamatta.

 Ammuskelu tapahtui Pulse-homoklubilla aamuyöstä.

 Teosta epäillään 29-vuotiasta Omar Mateenia. Hän kuoli poliisien laukauksiin.

 Poliisin mukaan Mateen vannoi uskollisuutta terroristijärjestö Isisille.

Yhdysvaltain viranomaiset kertoivat maanantaina lisää tietoja Orlandon joukkosurman tapahtumienkulusta. Pulse-yökerhoon rynnäköineet poliisit muun muassa neuvottelivat epäillyn hyökkääjän, 29-vuotiaan Omar Mateenin, kanssa ”kahdesta kolmeen tuntia” ennen kuin tekivät ravintolan seinään reiän, kertoo muiden muassa uutistoimisto Reuters.

Ammuskelu alkoi paikallista aikaa noin kello kahdelta yöllä sunnuntaina.

Orlandon poliisipäällikkö John Mina kertoi toimittajille maanantaina, että ensikosketuksen hyökkääjään teki vapailla ollut poliisi, joka vaihtoi laukauksia epäillyn kanssa lähellä erästä yökerhon sisäänkäynneistä. Pian paikalle tuli lisää poliiseja, jotka pakottivat Mateenin lopettamaan ampumisen ja veätytymään ravintolan wc-tiloihin. Mateenilla oli wc-tiloissa panttivankeja, jolloin tuntien pattitilanne syntyi.

Poliisit onnistuivat saartamaan Mateenin ravintolan wc-tiloihin, jolloin monet ravintolassa yhä elossa olleet pääsivät pakenemaan. Reutersin tietojen mukaan yökerhossa oli ollut yhteensä 350 juhlijaa, kun ammuskelu alkoi.

New York Timesin mukaan Mateen valehteli poliisille neuvottelujen aikana, että hänellä olisi ollut mukanaan räjähteitä ja ilmoitti lopulta, että ”luvassa olisi välittömiä ihmishenkien menetyksiä”. Tässä vaiheessa Mina päätti, että poliisi rynnäköisi sisälle wc-tiloihin.

”Yritimme päästä sisälle räjähteen avulla. Räjähde ei kuitenkaan läpäissyt seinää kokonaan, jolloin käytimme panssaroitua ajoneuvoa iskemään reiän seinään”, Mina kuvailee NYT:n julkaisemalla videolla.

Poliisin seinään tekemän aukon kautta pakeni useita panttivankeja. Aukosta ilmestyi myös laukauksia ampunut Mateen, jolloin poliisit ampuivat hänet.

Kaikkiaan ammuskelussa kuoli epäilty mukaan lukien 50 ihmistä. Lisäksi 53 ihmistä haavoittui. Sairaalalähteiden mukaan 29 haavoittunutta oli maanantaina yhä sairaalahoidossa, kertoo Reuters.

New York Timesin mukaan maanantaina paljastui myös tietoja Mateeniin liittyvästä aiemmasta terrorismitutkinnasta. Lehden mukaan Mateen olisi kolme vuotta sitten kertonut työkavereilleen turvallisuusyhtiössä, että hänellä oli yhteyksiä terrorismiin.

”Ensin hän väitti, että hänellä olisi perheyhteyksiä Al Qaedaan. Hän myös sanoi, että hän olisi Hizbollahin jäsen”, sanoi liittovaltion poliisin FBI:n päällikkö James Comey maanantaina NYT:n mukaan.

”Hän sanoi toivovansa, että viranomaiset ratsaisivat hänen asuntonsa ja hyökkäisivät hänen vaimonsa ja lapsensa kimppuun, jotta hän voisi tehdä itsestään marttyyrin.”

Tapauksesta käynnistyneessä tutkinnassa Mateen sanoi Comeyn mukaan FBI:n tutkijoille, että hän esitti väitteensä suutuspäissään –Mateen ilmeisesti ajatteli työkavereidensa syrjivän häntä sekä kiusaavan häntä siitä, että on muslimi.

Maanantaina kävi myös ilmi, että Mateen olisi viimeisten viikkojen ajan yrittänyt hankkia armeijatason suojavarusteita, kertoo televisiokanava CNN.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat