Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Facebook pahoittelee – julisti Filippiinit vahingossa sotatilaan lippuvirheellä

Kaakkois-Aasian saarivaltiossa väärin päin oleva lippu tarkoittaa maan olevan sodassa.

Ulkomaat
 
HS–AFP
Erik de Castro / Reuters
Näin Filippiinien lippu liehuu oikein: sininen yllä, punainen alla.
Näin Filippiinien lippu liehuu oikein: sininen yllä, punainen alla. Kuva: Erik de Castro / Reuters

Yhteisöpalvelu Facebook julisti erehdyksessä Filippiinit sotatilaan sunnuntaina. Palvelun tarkoituksena oli toivottaa filippiiniläisille hyvää itsenäisyyspäivää julkaisemalla päivitys, jossa oli maan lippu.

Facebook kuitenkin julkaisi lipun väärin päin niin, että lipun punainen osa oli ylhäällä ja sininen alhaalla. Oikein päin olevassa lipussa sininen on yllä ja punainen alla. Filippiineillä väärin päin oleva lippu tarkoittaa maan olevan virallisesti sodassa.

Facebook on pahoitellut virhettään ja myöntänyt erehtyneensä. Palvelulla on tapana huomioida juhlapäiviä eri puolilla maailmaa tervehdyksillä.

Facebookin mukaan sillä on Filippiineillä 51 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Filippiineillä asuu yli sata miljoonaa ihmistä.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Filippiinien lipun laittaminen väärin päin aiheuttaa kuohuntaa. Vuonna 2010 Yhdysvallat joutui pahoittelemaan, kun Filippiinien lippu oli laitettu väärin päin presidentti Barack Obaman ja Kaakkois-Aasian johtajien tapaamisessa New Yorkissa.

Viime vuoden Kaakkois-Aasian kisoissa filippiiniläis-yhdysvaltalaiset urheilijat pukeutuivat asuihinsa niin, että lippu oli väärinpäin. Lipun kanssa on mokannut myös jääkiekkojoukkue Chicago Blackhawksin Doug Baldwin, joka kantoi ennen peliä Filippiinien lippua taifuuni Hayanin uhrien kunniaksi – väärin päin.

Väärin päin esitetyllä lipulla on ollut myös vakavia seurauksia. Toukokuussa Filippiinien viranomaiset ottivat kiinni kiinalaisaluksen miehistöä salametsästyksestä epäiltynä sen jälkeen kun alus nähtiin seilaavan Filippiinien pohjoispuolella väärin päin oleva Filippiinien lippu mastossaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat