Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Enemmistö briteistä kannattaa EU-eroa – iltapäivälehti varoittaa ”Brysselin diktatuurista”

Brexit-leiri kirii, kun äänestykseen on viikko. The Sun -lehti kehottaa Brexitiin.

Ulkomaat
 
Darren Staples / Reuters
Britit äänestävät maansa EU-jäsenyyden kohtalosta juhannusviikolla. Kuvassa jäsenyyden vastustajien kampanjabussi Truron kaupungissa viime toukokuussa.
Britit äänestävät maansa EU-jäsenyyden kohtalosta juhannusviikolla. Kuvassa jäsenyyden vastustajien kampanjabussi Truron kaupungissa viime toukokuussa. Kuva: Darren Staples / Reuters

Lontoo

Britannian ero EU:sta on käynyt entistä todennäköisemmäksi. Useiden tuoreiden mielipidemittausten mukaan brittiäänestäjien enemmistö kannattaa nyt EU-eroa eli Brexitiä.

The Times -lehden teettämän YouGov-kyselyn mukaan 46 prosenttia äänestäjistä kannattaa EU-eroa, ja 39 prosenttia vastustaa. Loput eivät tiedä tai eivät aio äänestää.

Mielipideilmasto on alkanut kääntyä EU-eron kannalle, kun EU-kansanäänestykseen on enää viikko. Britit äänestävät maansa EU-jäsenyyden kohtalosta juhannusviikon torstaina.

Keskiviikkona laajalevikkeinen The Sun -iltapäivälehti asettui kannattamaan EU-eroa. Lehti kehotti lukijoitaan äänestämään itsensä vapaiksi Brysselin diktatuurista.

”Koko 43-vuotisen jäsenyytemme ajan EU on osoittautunut entistä ahneemmaksi ja tuhlaavaisemmaksi päällepäsmäriksi, joka on tyrmistyttävän kyvytön kriisitilanteissa”, australialaissyntyisen mediamogulin Rupert Murdochin omistama lehti kirjoitti etusivullaan.

Brittien voimistuva EU-kielteisyys aiheuttaa harmaita hiuksia konservatiivipääministeri David Cameronille, jonka oma puolue on vakavasti jakautunut EU-jäsenyyden suhteen.

Oppositiopuolue labour kannattaa virallisesti EU-jäsenyyden jatkoa. Sen johtaja Jeremy Corbyn on kuitenkin ollut haluton ja innoton kampanjoija.

Keskiviikkona Corbyn vetosi ay-väen kanssa, että äänestäjät valitsisivat EU-jäsenyyden.

Työväenpuolueen äänestäjien joukossa on kuitenkin paljon The Sun -lehden lukijoita, joille EU on synonyymi elitismille, byrokratialle sja maahanmuuton lisääntymiselle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat