Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SAS pääsi sopuun lentäjiensä kanssa – perjantaina alkanut lakko päättyy

SAS:n tiedotteen mukaan lakon vuoksi peruttiin noin tuhat pääasiassa Arlandan lentokentältä lähtevää Euroopan-lentoa.

Ulkomaat
 
Vesa Moilanen
SAS:n mukaan lakon vuoksi peruttiin noin tuhat pääasiassa Arlandan lentokentältä lähtevää Euroopan-lentoa.
SAS:n mukaan lakon vuoksi peruttiin noin tuhat pääasiassa Arlandan lentokentältä lähtevää Euroopan-lentoa. Kuva: Vesa Moilanen

Lentoyhtiö SAS:n ruotsalaislentäjien perjantaista jatkunut lakko päättyy, kertoo uutistoimisto Reuters. Lentoyhtiö on saavuttanut sovinnon ruotsalaislentäjiä edustavan ammattiliiton kanssa työehtosopimuksesta.

SAS:n tiedotteen mukaan lakon vuoksi peruttiin noin tuhat pääasiassa Arlandan lentokentältä lähtevää Euroopan-lentoa, mikä vaikutti noin sataantuhanteen matkustajaan. Nyt lentotoiminta aloitetaan yhtiön mukaan ”niin pian kuin mahdollista”.

Lakossa oli noin 400 ruotsalaista lentäjää, joiden asemapaikkana on Tukholma. Yhtiön tanskalaiset ja norjalaiset lentäjät olivat töissä tavalliseen tapaan.

Lentäjillä ja lentoyhtiöllä on ollut kiistaa työehtosopimuksesta huhtikuusta asti. Yhtiön mukaan lentäjien vaatimukset muun muassa paremmasta työsuhdeturvasta nostaisivat toimintakustannukset kestämättömiksi.

Osapuolet palasivat sovittelijan johdolla neuvottelupöytään sunnuntaina, mutta neuvottelut kariutuivat silloin päivän päätteeksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat