Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onnellisten ihmisten viholliset

Ulkomaat
 
Saska Saarikoski Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen toimittaja.

Kuva Orlandon joukkoampumisesta täsmentyy koko ajan. Aluksi iskua pidettiin islamilaisena terrorismina, mutta nyt se vaikuttaa pikemminkin viharikokselta, jonka tekijä yritti kasvattaa omaa merkitystään Isis-puheilla.

Se on kuitenkin selvää, ettei tappaja valinnut uhrejaan sattumanvaraisesti. Hän halusi murhata onnellisen kaupungin onnellisia ihmisiä.

Kesäkuussa ympäri Yhdysvaltoja vietetään Gay Pride -tapahtumia, joissa juhlitaan sitä, että seksuaalisiin vähemmistöihin kuuluvat ihmiset saavat vihdoin rakastaa vapaasti ja elää ylpeinä.

Gay Priden juuret ovat yli 40 vuoden takaa. Kesäkuussa 1969 newyorkilaisen Stonewall-ravintolan asiakkaat nousivat taisteluun homojen sortoa vastaan.

Vain vuosi sitten Valkoinen talo kylpi sateenkaaren värisessä juhlavalaistuksessa sen kunniaksi, että korkein oikeus oli laillistanut homoliitot koko maassa.

Gay Pride ei ole enää vain homojen juhla. Siitä on tullut suvaitsevaisuuden karnevaali, jossa juhlitaan elämänilon voittoa pimeydestä.

Jotkut ihmiset eivät kestä toisten ihmisten vapautta. He ajattelevat, että koko maailman on elettävä niin kuin he tahtovat tai kärsittävä seuraukset.

Tällaiset kiihkoilijat seuraavat monia lippuja. Heitä löytyy niin ääriuskovaisista, rasisteista kuin monesta muustakin leiristä. Myös Suomessa kiihkoilijat iskivät juuri Gay Pride -kulkueeseen vuonna 2010.

Usein tällaiset kiihkoilijat kiihkoilevat myös toisiaan vastaan. Tosiasiassa he ovat kuitenkin kaikki samaa joukkoa: onnellisten ihmisten vihollisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat